256 nyomásszintet különböztet meg az új billentyűzet

A Topre megoldása kiválóan alkalmas MIDI vezérlésre, de autós játékok alkalmával is jó szolgálatot tehet, hiszen precíz irányítást biztosít.

256 nyomásszintet különböztet meg az új billentyűzet

A Topre billentyűzetei különleges kapacitív kapcsolóikról váltak ismertté a piacon. A vállalat a Computex alkalmával két újabb csodabillentyűzetről rántotta le a leplet, amelyek újszerű felhasználói élményt kínálnak.

Az egyik prototípus a kapacitív kapcsoló egy felettébb érdekes tulajdonságát használja ki. Alap esetben egy egyszerű billentyűzetnél két állapot különböztethető meg: vagy le van nyomva a billentyű, vagy nincs. Ehhez képest a kapacitív alapokon nyugvó megoldás különböző kapacitás értékeket tud felvenni attól függően, mennyire nyomják le – ezt a tulajdonságot normál esetben nem veszi figyelembe a vezérlő. De a prototípus nem is egy átlagos kapacitív billentyűzet, ugyanis speciális chippel látták el, ami 256 különböző nyomás-, azaz kapacitás-érték megkülönböztetésére képes, ami rengeteg esetben jöhet jól. A nyomás-érzékeny billentyűkkel sokkal hatékonyabban, pontosabban lehet a irányítani egy autós játékot a nyílbillentyűket vagy a WASD billentyűcsoportot használva. Ezzel együtt akár MIDI billentyűzetként is használhatjuk a terméket, így merőben új lehetőségek előtt nyílik út, ahogy az a lenti videón is látható.

Az új billentyűzet kereskedelmi forgalomba szánt példányai még fejlesztés alatt állnak, forgalmazásuk azonban már jövőre megindulhat.

A vállalat a fentebb említett speciális újdonság mellett egy másik különleges billentyűzetet is magával hozott a showra, ami a Type Heaven modell RGB LED alapú világítással ellátott, egyéb érdekességet is felvonultató változata.

Ezen a billentyűzetet szintén helyet kap egy nyomásérzékelő chip, ám ez kevésbé lesz precíz, mint a fenti megoldásé, ugyanis csak négy nyomásszint megkülönböztetésére lesz képes. Ezek közül a felhasználók kiválaszthatják, melyik legyen a nyomáspont, azaz mekkora utat kelljen megtennie a billentyűnek, míg a rendszer lenyomást érzékel. Az értékek között 1 milliméteres, 1,5 milliméteres, 2 milliméteres és 3 milliméteres nyomáspont szerepel.

Utóbbi termék várható végfelhasználói ára szintén nem ismert, ám abból kiindulva, hogy az alapváltozat 150 dollárba kerül, az RGB LED-es, nyomás-érzékeny példányért szinte biztos, hogy jelentősen többet kérnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward