25 évig világít az 50 dolláros LED-es villanykörte

A Philips egy új, LED alapú villanykörtével jelentkezik a piacon, ami nem csak energiatakarékos működésével, hanem hosszú élettartamával és környezetbarát gyártásával is megpróbál kiemelkedni a tömegből. Az újdonság rendkívül jó ajánlólevéllel érkezik, ugyanis pozitív tulajdonságainak, illetve környezetbarát gyártásának köszönhetően a tavalyi év folyamán megnyerte az amerikai energiaügyi minisztérium (DOE) Bright Tomorrow Lighting Prize versenyét. Az újdonság termelésének felfuttatását idénre időzítette a cég.

25 évig világít az 50 dolláros LED-es villanykörte

A Philips egy új, LED alapú villanykörtével jelentkezik a piacon, ami nem csak energiatakarékos működésével, hanem hosszú élettartamával és környezetbarát gyártásával is megpróbál kiemelkedni a tömegből. Az újdonság rendkívül jó ajánlólevéllel érkezik, ugyanis pozitív tulajdonságainak, illetve környezetbarát gyártásának köszönhetően a tavalyi év folyamán megnyerte az amerikai energiaügyi minisztérium (DOE) Bright Tomorrow Lighting Prize versenyét. Az újdonság termelésének felfuttatását idénre időzítette a cég.

Kétségtelen tény, hogy a Föld napjának közeledtével – április 22-e – rendkívül aktuális téma az energiatakarékosság és a környezetbarátság. A Philips pár cent híján 50 dollárba kerülő, LED alapú fényforrása mindkét szempontnak megfelel. A friss fényforrás nem tartalmaz olyan veszélyes, mérgező anyagokat, mint amelyek az energiatakarékos CFL izzókban jelen vannak, fogyasztása pedig rendkívül alacsony, sőt, ezzel együtt több fényt is bocsát ki, mint energiatakarékos társai. Az újdonság gyártója állítása szerint egy átlagos, 60 wattos villanykörte fényerejét biztosítja – mindezt úgy, hogy csak 10 wattot fogyaszt. A LED-es izzó a hagyományos izzókhoz hasonló színhőmérsékletű fényt bocsát ki és több, mint 25 évig üzemel.

Az energiatakarékos működésnek köszönhetően éves szinten egy normál, 60 wattos izzóhoz képest több, mint 6 dollárt lehet spórolni a termék alkalmazásával, de ezzel együtt a széndioxid-lábnyom is csökkenthető, azaz csökkenthető a környezet terhelése. Az amerikai energiaügyi hivatal becslése szerint azzal, ha az Amerikai Egyesült Államok területén a 60 wattos izzókat a Philips újdonságára cserélnék le, az ország éves szinten 3,9 milliárd dollárnyi összeget takaríthatna meg villanyszámla tekintetében, a széndioxid kibocsátás pedig 20 millió tonnával csökkenthető lenne.

Sajnos arra, hogy az emberek tömegesen ilyen izzóra cserélnék 60 wattos normál villanykörtéiket, nincs túl sok esély, ugyanis egy ilyen LED-es izzó 49,97 dollárba kerül, ami aktuális forint-dollár árfolyamon átszámítva 11400 forint körüli összeget jelent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward