240 Hz-es monitorokkal jelentkezik az Acer

Ezek az első olyan Predator sorozatú monitorok, amelyek már Fast IPS panelt használnak.

240 Hz-es monitorokkal jelentkezik az Acer

Az Acer japán kirendeltsége két különleges monitorral rukkolt elő, amelyek mindketten a Predator sorozatot erősítik, alapok terén pedig már Fast IPS panelt használnak – a vállalat kínálatában először. Ennek eredménye, hogy a panelek 240 Hz-es maximális képfrissítési ráta mellett dolgozhatnak, miközben széles betekintési szögeket kínálnak, válaszidejük pedig igen-igen alacsony. Az újdonságok 24,5 hüvelykes és 27 hüvelykes változatban érkeznek, extraként pedig még a VESA Adaptive Sync technológiáját is támogatják, sőt, még VESA DisplayHDR 400-as tanúsítványt is kaptak, azaz belépőszintű HDR élményt nyújtanak.

Galéria megnyitásaA különböző képátlótól eltekintve elég sok hasonlóság van az új monitorok között. Mindkettő 1920 x 1080 pixeles natív felbontással rendelkezik, amihez maximum 240 Hz-es képfrissítési ráta és 1000:1 kontrasztarány társul. A betekintési szögek szokás szerint 178 fokosak, az sRGB színtér lefedettsége 99%-os, ám válaszidő és maximális fényerősség terén már vannak különbségek az újdonságok között.

A 27 hüvelykes XB273Xbmiiprzx modell 350 nites alap és 400 nites HDR fényerősség mellett dolgozik, míg a válaszidő normál esetben 1 ezredmásodperc (GtG), ám az Overdrive funkció használatával 0,1 ezredmásodpercre is le lehet szorítani.

A 24,5 hüvelykes XB253QGXbmiiprzx ezzel szemben már normál és HDR módban is 400 nites fényerősségre képes, ám az 1 ezredmásodperces GtG válaszidőt itt már csak 0,5 ezredmásodpercre lehet leszorítani, azaz a kisebbik monitor 0,4 ezredmásodperces hátrányban van. Utóbbi különbséget persze nem sokan fogják észrevenni.

Felszereltség terén azonosság, hogy mindkét monitor egy DisplayPort 1.2a, illetve két darab HDMI 2.0b bemenetet kapott, plusz van rajtuk auiódió kimenet és egy négyportos USB 3.0-s hub is. Mindkét esetben kapunk 0-115 milliméter közötti magasságállítást, +/-20 fokos forgathatóságot, illetve pivot/portré módot a gyári állványtól, ám a dönthetőség már a kisebbik monitornál mozog szélesebb skálán: -5/+20 fok helyett -5/+25 fok közötti mozgástérrel gazdálkodhatunk.

A két új monitort egyelőre még csak Japánban mutatták be, ahol a kisebbik 430 dollár körüli áron, a nagyobbik pedig 500 dollár körüli áron érhető el. A 3 év jótállással forgalomba kerülő monitorok heteken vagy hónapokon belül megjelenhetnek egyéb régiókban is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap