Shop menü

240 HZ-ES DÍJNYERTES GAMER MONITOR A PHILIPS MŰHELYÉBŐL, QD-OLED ALAPON, 48,9 HÜVELYKES KÉPÁTLÓVAL

Az újdonság nemcsak játékra, hanem akár munkára is bevethető, méghozzá akár színhű képi megjelenítést igénylő feladatokra is. A több konfiguráción történő munkavégzést KVM Switch segíti.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
240 Hz-es díjnyertes gamer monitor a Philips műhelyéből, QD-OLED alapon, 48,9 hüvelykes képátlóval

A Philips Evnia sorozatában egy kiválóan felszerelt gamer monitor jelent meg, ami a gyártó szerint akár munkára is kiváló választás lehet. Alapok terén egy 48,9 hüvelykes képátlójú ívelt QD-OLED panellel van dolgunk, ami 5120 x 1440 pixeles natív felbontás mellett dolgozhat, a vizuális élményt pedig a Philips Ambiglow technológiája teszi teljessé, ami színes fényeket varázsol a monitor mögé, méghozzá a kijelzőn megjelenő tartalmak uralkodó színárnyalatai alapján.

Galéria megnyitása

Az Evnia 49M2C8900-as típusjelzéssel ellátott Double-QHD monitor 240 Hz-es maximális képfrissítési frekvencia és 0,03 ezredmásodperces GtG válaszidő mellett dolgozik, valamint kiérdemelte a VESA Clear Motion Ratio tanúsítványának 13000-es szintjét is, azaz elmosódás-mentes vizuális élményt biztosít a játékok alatt. A termék még a VESA DisplayHDR True Black 400-as tanúsítványát is kiérdemelte, azaz kiváló HDR élményt nyújt, kellően mély fekete-árnyalatokkal.

Az elegáns monitor tipikus kontrasztaránya a gyártói weboldal szerint 15 000 000:1 értéket képvisel, míg a fényerősség HDR módban 450 nit, SDR módban pedig 250 nit. Az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes kijelző 99,9%-ban képes lefedni a DCI-P3 színteret, ami kiváló érték. A természetesen villódzás-mentesen üzemelő QD-OLED panel csökkentett káros kékfény kibocsátással érkezik, valamint alacsony bemeneti késleltetésre is számíthatunk, aminek leginkább a gamerek fognak örülni.

Galéria megnyitása

Az 1800R hajlítási sugárral készített monitor rendelkezik KVM Switch funkcióval, vagyis egy billentyűzet-egér párossal akár két konfigurációt is vezérelhetünk, természetesen felváltva. A négyportos USB 3.2 Gen1 hubbal ellátott termék egy HDMI 2.1-es, két DisplayPort 1.4-es, valamint egy USB-C videó bemenettel érkezi. Utóbbi port maximum 90 W-os töltőteljesítményt is elérhetővé tesz, valamint a KVM Swicth funkció használatára is lehetőséget biztosít. Természetesen a fejhallgató kimenet sem hiányzik a sorból, de ha fejhallgató helyett inkább hangszórókat használnánk, jó hír lehet, hogy 2.2 csatornás DTS Sound audió rendszerrel érkezik a termék, ugyanis két darab „mélynyomóval” és két magassugárzóval látták el, ezek mindannyian 7,5 W-os terhelhetőséggel bírnak.

Galéria megnyitása

A kijelző kényelmes beállításáról egy ergonomikus állvány gondoskodik, ami a kijelző elforgatását (+/- 20 fok), döntését (-5/+15 fok), valamint magasságának állítását egyaránt lehetővé teszi, pivot/portré mód azonban nem áll rendelkezésre a monitor mérete miatt. A 164 W körüli tipikus fogyasztás mellett üzemelő újdonság beépített tápegységgel érkezik és közel 14 kilogrammot nyom a mérlegen.

A gyárilag kalibrált monitor (Delta E <2) várhatóan szeptember közepén válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, listaára Európában 1950 euró lesz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére