24 hüvelykes UHD monitor ASUS módra

Az MG24UQ modell FreeSync támogatással érkezik.

24 hüvelykes UHD monitor ASUS módra

Az ASUS egy új monitort mutatott be, amely főként a játékosokat veszi célba, viszont nem a RoG sorozatot erősíti. Az MG24UQ modell a korábban bemutatott MG28UQ kistestvérének tekinthető – ennek megfelelően dizájn terén is sok köztük a hasonlóság.

A 23,6 hüvelykes képátlójú kijelző alapját IPS panel adja, amely 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik és 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes. A monitor 300cd/m^2-es maximális fényerősséggel bír, színhűségére pedig jellemző, hogy az sRGB színteret 100%-ban képes lefedni. A panel 4 ezredmásodperces GtG válaszidővel, 16:9-es képaránnyal és 3840 x 2160 pixeles natív felbontással áll nézői rendelkezésére. Az új monitor hasznos extraként FreeSync támogatást is kapott, így a 40 Hz és a 60 Hz közötti tartományban tud működni, vagyis képfrissítési rátája dinamikusan változik, így folyékony képi megjelenítést kínál. A panel mögött villódzás-mentesen működő háttérvilágítás lapul, plusz a kékfény kibocsátásának mértéke is csökkentett, így a monitor igyekszik vigyázni nézői szemeire. A játékosokat GamePlus és GameVisual szolgáltatás veszi célba – előbbi célkeresztet, FPS mérőt és időzítőt kínál, míg utóbbi hatféle profillal teszi még felhőtlenebbé a kikapcsolódással töltött perceket.

A két darab 2 wattos hangszóróval felszerelt monitor egy HDMI 2.0-s, egy HDMI 1.4-es, illetve egy DisplayPort videó bemenettel rendelkezik, de a 3,5 milliméteres jack audió csatlakozót sem spórolták le róla, így fejhallgató is csatlakozhat hozzá. Az USB hubról sajnos le kell mondanunk – az megmarad a nagytestvér kiváltságának.

A kijelzőt egy rendkívül jól testreszabható állványra szerelték, ami a monitor döntését (+20/-5 fok), elforgatását (+/- 60 fok), pivot/portré módba forgatását, valamint magasságának állítását (0-150 mm) egyaránt lehetővé teszi. Extraként VESA 100 támogatást is kapunk, így az egyszerűen leválasztható állvány helyett tartókonzolt vagy flexibilis asztali kart is alkalmazhatunk a kijelző optimális szögben történő tartásához.

Az új monitor üzem közben 49,3 wattnál kevesebbet fogyaszt, de készenléti állapotban és kikapcsolt állapotban akár 0,5 wattnál kevesebbel is beéri. Maga a kijelző 556 milliméter széles, 332 milliméter magas és 58 milliméter mély, állvánnyal együtt azonban magassága 392-542 milliméterre, mélysége pedig 276 milliméterre növekszik.

Az újdonság hamarosan kapható lesz, ára pedig 160 000 forint környékén helyezkedhet el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward