24 hüvelykes ASUS LCD monitor IPS panellel

24 hüvelykes ASUS LCD monitor IPS panellel

Az ASUS műhelyében egy új LCD monitor készült, amely 24 hüvelykes képátlójú kijelzőjével és IPS alapú LCD paneljével próbál majd hódítani a piacon. A termék a TN panellel ellátott monitoroknál jobb függőleges- és vízszintes betekintési szögeket kínál (178/178 fok) és színhűbb képet is biztosít, mint jóval olcsóbb társai. A gyártó állítása szerint a 24,1 hüvelykes LCD kijelzővel érkező monitor P-IPS panelt tartalmaz, ami az Adobe sRGB színterének a 98%-át tudja visszaadni.

A termék a QuickFit technológiát is tartalmazza, ami lehetővé teszi,hogy a felhasználók különböző rácsvonalak segítségével megállapítsák az adott dokumentum formátumát, de akár centiméterenként rácsozott munkaterületet is használhatunk, ha szükséges. A technológiát az alábbi videó mutatja be, hogy jobban érthető legyen miről is van szó.

 

 

Az újdonság 6 ms-os válaszidő, 50000:1 kontrasztarány és 400 cd/m2-es fényerő mellett üzemel. Utóbbi értéket nem kevesebb, mint hét darab CCFL fényforrásnak köszönheti. A 16:10-es képarányú kijelző 1920 x 1200 pixeles natív felbontás mellett üzemel, azaz függőlegesen néhány pixellel többet kínál, mint a Full HD megjelenítők (1920 x 1080). A PA246Q állványa lehetővé teszi a kijelző magasságának állítását, de a kijelző döntésére és elforgatására is módot ad. Magát a monitort a VESA furatoknak köszönhetően akár falra is szerelhetjük.

A PA246Q kifejezetten a profi felhasználók számára készült. A termék DVI, HDMI 1.3, és DisplayPort 1.1a videó bemenetekkel rendelkezik, sőt, még egy 3,5 mm-es jack audió kimenetet is kínál annak érdekében, hogy a HDMI audió (pl.: filmnézés) akár fejhallgatóval is élvezhető legyen.

Az ASUS PA246Q még ebben a hónapban az üzletek polcaira kerülhet, a termék ajánlott végfelhasználói ára pedig 500 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward