21:9-es LG monitorok FreeSync támogatással

Az újdonságok lebilincselő felhasználói élményt kínálnak, árcédulájukon pedig egész baráti összegek szerepelnek majd.

21:9-es LG monitorok FreeSync támogatással

Az LG két új extra-szélesvásznú monitort jelentett be, amelyek legnagyobb különlegessége, hogy támogatják az AMD FreeSync technológiáját.

LG 34UM67

Az új monitorok elegáns dizájnnal és vonzó tulajdonságaikkal támadják le a piacot, ajánlott végfelhasználói áraik pedig tudásukhoz képest meglepően vonzóak lesznek. No, de ne szaladjunk ennyire előre – nézzük először a kínálatot.

Az új monitorok közül a nagyobbik a 34UM67-es típusjelzést viseli, azaz IPS alapú kijelzője 34 hüvelykes képátlóval büszkélkedik. A felhasznált panel maximális képfrissítési rátája 75 Hz, GTG válaszideje pedig mindössze 5 ezredmásodperc. A FreeSync támogatás jóvoltából a képfrissítési ráta az aktuális FPS értékhez igazodik, így a kép folyékonyan, apró akadozások nélkül jelenik meg a kijelzőn, mint a G-Sync monitoroknál.

LG 34UM67

A 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező panel 2560 x 1080 pixeles natív felbontás, 1000:1 tipikus kontrasztarány és 300 cd/m2-es maximális fényerősség mellett dolgozik, színhűségére pedig jellemző, hogy az sRGB színteret 99%-ban képes lefedni. Az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére alkalmas panel (8-bit+FRC) tükröződés-gátló bevonatot is kapott, ami tovább emeli a felhasználói élményt. A videó bemenetek között két HDMI, egy DisplayPort 1.2a és egy Dual-link DVI-D port lapul, a hangzásról pedig két darab, egyenként 7 wattos terhelhetőségű hangszóró gondoskodik. A FreeSync támogatás kiaknázásához természetesen a DisplayPort videó bemenetet kell használni.

LG 29UM67

A második termék már csak 29 hüvelykes képátlójú IPS kijelzőt kapott, ám ennek alapvető tulajdonságai ugyanazok: maradt a felbontás, a képarány, a fényerősség, a kontrasztarány, a színhűség és a válaszidő is, sőt, a videó bemenetek között is ugyanazokat találjuk. Dizájn szempontjából apró, de látványos különbség, hogy a kisebbik modell teljesen fekete talpat kap, míg a nagyobbiknál a talpazat némi átlátszó részt is tartalmaz.

LG 29UM67

Mindkét monitort felvértezte gyártója néhány felettébb hasznos technológiával. A termékek villódzás-mentes ledes háttérvilágítást kaptak, a sötét képterek hatékony kivilágosításáról pedig a BlackStabilizer eljárás gondoskodik, így játék közben a mesterien rejtőzködő ellenfelek is hamar észrevehetőek.

Dynamic Action SyncBlack Stabilizer

Profilok4-Screen Split

A DAS (Dynamic Action Sync) eljárás jóvoltából a bemeneti késleltetés minimális szinten tartható, a különböző játékstílusokhoz pedig különböző profilok is tartoznak, ezáltal az FPS és az RTS rajongók egyaránt megtalálhatják a számukra legideálisabb beállításokat – a Gamer mode jóvoltából a beállítások testre is szabhatóak. A repertoárból persze a 4-Screen Split mód sem hiányzik, amellyel hatékonyan több, de maximum négy részre osztható a kijelző hasznos képterülete. Extraként Dual Link és Dual Controller funkció is rendelkezésre áll, így ugyanazzal az egérrel és billentyűzettel egyszerre akár két konfiguráció is kezelhető – mondjuk egy PC meg egy Mac.

Az új, FreeSync támogatással ellátott, megnyerő külsővel büszkélkedő LG monitorok közül a 34UM67-es modell 169 900 forintos ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető, míg a kicsit később érkező 29UM67-es modellért 89 900 forintot kérnek majd el a kasszánál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward