21:9-es képarányú monitor, elsőként az LG-től

Ugyan nem csak a koreai gyártó lát fantáziát a szokatlan képarányú megjelenítőkben, de ő volt az első, aki piacra dobott egy ilyen monitort.

21:9-es képarányú monitor, elsőként az LG-től

21:9-es képaránnyal rendelkező monitorokról már korábban is olvashattunk – gondoljunk csak a Dell megoldására, vagy az LG által korábban bemutatott megjelenítőre. Persze a furcsa képarány nem csak a monitorok, hanem a HD televíziók szegmensébe is kezd beszivárogni, igaz, komolyabb előrelépés egyelőre csak a monitorok szegmensében történt, hála az LG-nek.

A vállalat bejelentette, Koreában elérhetővé teszi EA93-as típusjelzésű, ultraszéles kijelzővel ellátott monitorát, amely 21:9-es képaránnyal és hatalmas, 2560 x 1080 pixeles natív felbontással érkezik.

A szokatlan képarányú monitort azok a filmrajongók, akik extra szélesvásznú filmeket néznek valószínűleg szeretni fogják, ugyanis ezzel a képaránnyal a film jobban kitölti a rendelkezésre álló képteret, mint ahogy azt a 16:9-es megoldásoknál megszokhattuk. Emellett munkára is ideális lehet a termék, ugyanis hatalmas munkaasztalt kínál, amelyen egyszerre több dokumentum is elfér.

Hab a tortán, hogy a monitor egyszerre négy videó forrás képének megjelenítésére is képes, ahogy az a fenti fotón is látszik. A videó bemenetek között egyébként dual-link DVI, DisplayPort és HDMI csatlakozókat találunk – utóbbiakból kettőt is kapunk: egyet MHL támogatással, egyet pedig nélküle.

A 29 colos képátlójú LCD kijelző IPS alapú, azaz 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szöget kínál. A panel tipikus fényereje 300 cd/m2-es értéket képvisel, a szürkéből szürkébe történő átmenethez pedig 5 ms-ra van szüksége. A gyártó a kontrasztarány esetében csak a „mega” jelzőt emlegeti, pontos értéket azonban nem közölt. Az már azonban biztos, hogy a színhű képi megjelenítést biztosító monitor az sRGB színteret 100%-ban képes lefedni.

Az új monitor a fentebb említettek mellett egy 3,5 milliméteres jack audió bemenettel, egy fejhallgató kimenettel és egy három portot kínáló USB 3.0-s hubbal kerül forgalomba, sőt, még két darab, egyenként 7 wattos terhelhetőségű hangszórót is tartalmaz, amelyek sztereó hangzást kínálnak.

A szép és kecses monitor egy stílusos állvánnyal érkezik, amely lehetőséget ad a kijelző döntésére. Az állvány igény esetén le is szerelhető, így a monitor VESA 100 kompatibilis fali állványra, illetve flexibilis fali karra egyaránt felszerelhető.

Az LG EA93-as monitora Koreában hamarosan kapható lesz, méghozzá 633 amerikai dollárnak megfelelő koreai wonért. A friss megjelenítő hamarosan egyéb országokban is kapható lesz, ám az egyelőre nem tudható, hogy máshol milyen ajánlott végfelhasználói árra számíthatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward