2021 elején érkezhet a RYZEN 5 5600

Az új modellnek köszönhetően új ellenfelet kaphat a Core i7-10600 és a Core i7-10600K .

2021 elején érkezhet a RYZEN 5 5600

Az AMD egyelőre még csak négy modellt jelentett be a RYZEN 5000-es sorozatban, amelyek természetesen mindannyian ZEN 3 architektúra köré épülnek és érezhető gyorsulást hoznak előző generációs társaikhoz képest. A gyorsulás pontos mértékéről a november ötödikén megjelenő független tesztek adhatnak képet, így ezeket érthető módon sokan várják, ugyanis az új processzorok az AMD belsős tesztjei alapján meglehetősen ígéretesnek tűnnek.

A négy új modell közül a RYZEN 9-5950X képviseli a csúcsot, amely elsősorban tartalomgyártóknak készült, míg a gamereket a RYZEN 5900X szólítja meg. Rajtuk kívül forgalomba kerül még egy RYZEN 7 5800X és egy RYZEN 5 5600X is, egyéb modelleket azonban egyelőre nem jelentett be a vállalat.

Galéria megnyitása Az aktuális kínálat a RYZEN 9 5950X nélkül A pletykák szerint a négy processzorból álló kínálat már 2021 elején újabb modellel bővülhet, ugyanis érkezhet az „X” nélküli RYZEN 5 5600, amely remek ár/teljesítmény aránnyal büszkélkedhet. Az újdonság lényegében a RYZEN 5 3600 helyét veheti át a piacon.

Ennél a modellnél a RYZEN 5 5600X-hez képest 80 dollárral alacsonyabb listaárra lehet számítani, ami egyúttal 20 dollárral magasabb árazást jelent, mint amit a RYZEN 5 3600 esetében megszokhattunk a rajt alkalmával, vagyis az új processzor 220 dolláros listaáron mutatkozhat be. Cserébe viszont érezhető teljesítménynövekedésre lehet számítani, ami bőven ellensúlyozhatja a magasabb árat. Ehhez a modellhez jó eséllyel szintén jár majd gyári hűtés, csak úgy, mint a RYZEN 5 5600X-hez.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az új processzor pontosan milyen órajeleken üzemel majd, de általánosságban 19%-kal lehet gyorsabb elődjénél az IPC növekedés alapján, plusz még a magasabb Turbo Boost órajel is hozhat némi teljesítményt a konyhára. Az AMD célja minden bizonnyal az lesz, hogy a Core i5-10600-nak, illetve a Core i5-10600K-nak állítson ellenfelet az új modell személyében, idővel kiderül, ez sikerül-e. És azt sem szabad elfelejteni, hogy időközben az Intel sem tétlenkedik, vagyis egy új processzorsorozat kiadására készül, amiről korábban már olvashattunk pletykákat: ez nem más, mint a Rocket Lake-S.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap