2020-ra kész a Micron A3-as üzeme?

A Focus Taiwan beszámolója erre utal, valamint arról is említést tesz, hogy egy A5-ös üzem is felépül a közeljövőben.

2020-ra kész a Micron A3-as üzeme?

A tajvani média szerint a Micron komoly tőkeberuházás keretén belül két új üzem felhúzására készül a régióban, amelyek sorrendben az A3 és az A5 nevet viselik. A Focus Taiwan értesülései szerint a két új üzem építése kapcsán 12,7 milliárd dollárt költ majd el a nagy és neves amerikai vállalat, így növelheti a rendelkezésre álló hasznos teret, amely komoly szerepet nyújthat a következő generációs DRAM és egyéb termékek fejlesztésében, illetve gyártásában. Az A3-as üzem a hírek szerint 2020 negyedik negyedévében készülhet el.

A Micron tajvani részlege a hír megjelenését követően tiszta vizet öntött a pohárba, ugyanis a hivatalos álláspont szerint csak az A3-as üzemet építik fel első körben, ezzel azonban csak a tisztaszoba-kapacitás méretét növelik, új DRAM gyártósorokat nem állítanak üzembe. Újabb DRAM gyártó kapacitás beüzemelésének nem is igazán lenne értelme egyelőre, hiszen a DRAM piacon még mindig túltermelés jelei mutatkoznak, így a további gyártókapacitás csak rontana a helyzeten. A vállalat az A5-ös üzem építésével kapcsolatos terveket egyelőre tagadta, azaz ilyen üzem építésére jelenleg nem készülnek, azt azonban megerősítették, hogy vizsgálják, milyen befektetési lehetőségek mutatkoznak Tajvanon. Vagyis később szóba kerülhet egy új üzem építése is, amikor ezt a piaci állapotok indokolják.

Arról nem esett szó, hogy az A3-as üzem pontosan mennyibe kerül majd, valamint hivatalosan azt sem árulták el, pontosan mikor állhat csatasorba. Az A3-as üzem a dolgok jelenlegi állása szerint lényegében a Micron szilícium-ostya gyártásának stabilizálására szolgál majd, igaz, ezt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg. Amennyiben újabb információk érkeznek a témában, visszatérünk rá.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap