2020 közepén mutatkoznak be az Intel videokártyái?

Az információ egy Tesla Model X rendszámtáblájáról érkezett.

2020 közepén mutatkoznak be az Intel videokártyái?

Régóta nem titok, hogy az Intel háza táján 2020-ban fontos eseményre kerül sor, ugyanis a vállalat ismét szerencsét próbál a videokártyák piacán, ahol az 1990-es évek végén már próbálkozott, akkoriban nem túl sok sikerrel. Az új belépő az Xe architektúra köré épül, ahogy az a korábbi hivatalos információkból már kiderült, célkeresztjében pedig nem csak a gamereknek szánt megoldások, hanem a szerverek piaca is szerepel. Az Xe architektúra kétféle kivitelben érkezik: az egyik megoldás a konzumerpiacot veszi célba, míg a másik már kifejezetten a szerverek igényeihez idomul. Az új videokártyák várhatóan 2020 folyamán, azaz jövőre mutatkozhatnak be, ám azt egyelőre nem árulta el a vállalat, pontosan mikorra időzítették a rajtot.

Galéria megnyitása

A napokban viszont Raja Koduri, az Intel GPU részlegének feje egy érdekes fotót osztott meg a Twitteren, amelyen egy Tesla Model X látható. Az elektromos autó rendszámtábláján a sokat mondó „ThinkXE” felirat látszik, míg a jobb felső sarokban egy 2020-as évszám, a bal sarokban pedig június hónap rövidítése tűnik fel. Ezek alapján azt hihetnénk, hogy az Xe sorozat első tagjai 2020 júniusában, alighanem a Computex 2020 vagy az E3 2020 alkalmával debütálhatnak, igaz, ezt a vezető konkrétan nem mondta ki, illetve írta le. Amennyiben ez a tényleges forgatókönyv, akkor azért már nem kell túlságosan sokat várni az új modellekre. Kérdés, mire mennek majd az Intel megoldásai az akkoriban forgalomban lévő Nvidia és AMD videokártyákkal szemben. Nagyjából 8 hónap múlva kiderül.

A borítóképen egyébként egy látványterv látható, ami azt szemlélteti, hogyan nézhetnek ki az Intel videokártyái 2035-ben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap