2020-ban jön az AMD RDNA architektúra új generációja

A vállalat első embere beszélt erről, és elmondta, hogy 2020-ban új Radeon termékek várhatóak.

2020-ban jön az AMD RDNA architektúra új generációja

Az AMD publikálta a legfrissebb pénzügyi eredményeit, és az eseményen, ahol Lisa Su részletesen beszámolt a legfőbb sikerekről és a lényeges számadatokról, egy egészen érdekes információt is elhintett. Megerősítette, hogy valóban készül az RDNA második felvonása, ami számos ponton hozhat előrelépést.

„2019-ben az AMD elindította az új felépítését a GPU-k számára, ez volt az RDNA architektúra, és létrejöttek a Navi-alapú termékek. Számítani kell arra, hogy ezek a megoldások 2020-ban frissülni fognak, és megérkezik majd az új generációs RDNA architektúra, ami része lesz a 2020-as termékpalettának.” – nyilatkozta Lisa Su, az AMD vezérigazgatója.

Galéria megnyitása

Su szavaiból arra lehet következtetni, hogy az új RDNA felépítés tovább viheti majd az első generáció alapjait, és annak a továbbfejlesztéséről beszélhetünk majd. De azt is ki lehet hallani a szakember által elmondottakból, hogy 2020-ban nemcsak olyan termékek fognak a palettára felkerülni, amik már az új RDNA-t használják, hanem akadnak még újdonságok az aktuális alappal is.

Hivatalos információkat egyelőre még nem lehet tudni a második generációs RDNA-ról, vagy ha úgy egyszerűbb, az RDNA 2-ről, de nagyjából sejthető, hogy milyen irányba megy majd a fejlesztés. A friss architektúra előrelépést hozhat majd a gyártásban például, az újdonságok már a TSMC 7 nm+ eljárására lehetnek majd optimalizálva. Ennek az a különlegessége, hogy már EUV eljárást is használ, ezáltal még hatékonyabb lapkák hozhatóak vele létre.

Galéria megnyitása

Az új RDNA már megkaphatja majd a VRS (Variable Rate Shading) képességet, aminek a tervek szerint számos esetben lesz jótékony hatása. A Variable Rate Shading használatával erőforrást lehet majd spórolni menet közben, amit persze a fejlesztők minden bizonnyal el is használnak majd a grafika tovább javítására.

A VRS mellett arra is jó esély mutatkozik, hogy végre a Ray-Tracing dedikált hardveres gyorsítása is megoldott legyen a Radeonokkal. Ez az Nvidiánál már régóta adott a magasabb árkategóriákban, és így egyértelmű előnyt jelent a vásárlók szemében a GeForce modellek pártján.

Galéria megnyitása

Azt nem lehet tudni egyelőre, hogy az AMD mikor jelentheti majd be az RDNA második generációját, jelenleg mindenki arra számít, hogy újabb részleteket tudhatunk majd meg márciusban, amikor megrendezésre kerül az AMD Investor Day konferencia. És egyébként elvileg érkezik majd egy „nagy Navi”, amire korábban utalt Lisa Su, ez a GPU termetesebb lehet majd a Navi 10-nél, és így a teljesítménye is fentebb várható.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap