2018-as belépő mobil kapott Android 10-et

2018-as belépő mobil kapott Android 10-et

A HMD Global fő vonzereje szinte a kezdetek óta abban van, hogy az Android operációs rendszer hosszú ideig frissítik a készülékeken, függetlenül attól, hogy az adott masina milyen árszegmensben indul. Erre a lehető legjobb példaként szolgál most a Nokia 1.

A Nokia 1 még 2018-ban mutatkozott be, és az Android 8.1 operációs rendszert vonultatta fel a Go edition kivitelben. Az Oreót idővel a Pie, vagyis az Android 9.0 váltotta fel, amiből szintén a Go editont kapta meg az okostelefon, és most pedig már arról számolhatunk be, hogy az Android 10 (Go edition) is megérkezett rá.

Az abszolút belépő mobil így még két év elteltével is friss lehetőségeket tud biztosítani. Ami itt érdekes módon egyébként különösen fontos, mert a Go edition rendszer lényeges fejlesztéseken ment keresztül, melyeknek köszönhetően még kezesebb lehet az egészen egyszerű hardveres környezetben.

Galéria megnyitása

A frissítést követően a felhasználók személyes adatainak több hely juthat majd adott esetben, mert a rendszert a Google szakemberei úgy optimalizálták, hogy kevesebb tárkapacitást emésszen fel. Nemcsak az Android, hanem az appok megfelelő működésére is nagy hangsúlyt fektet itt a vállalat, és a Go alkalmazáscsomag révén még több dolog lesz már megoldható „fapados” módon, de elfogadható sebesség mellett. És új eszköz segít már abba is az emberek számára, hogy átláthatóbban tudják kezelni a rendelkezésre álló helyet, ami általában nem túl sok alapból a belépőkategória indulóinál.

A frissítést követően jobb felhasználói élmény érhető majd el például a Google Go, az Assistant Go vagy éppen a Gallery Go révén, amit már a képszerkesztésnél is jól lehet majd hasznosítani. A Camera Go révén pedig a fényképezés is simábban mehet, és az emlékek megörökítését egyebek mellett portrémód is segíteni fogja.

Galéria megnyitása

Az Android 10 (Go edition) operációs rendszer először az elmaradottabb régiókban jelent meg a felhasználók készülékein. Nepálban, Szingapúrban, Thaiföldön és egyebek mellett Laoszban már frissíthetnek a tulajdonosok, és a következő napokban (hetekben) ezt globálisan is mindenki megteheti majd. Elvileg már akár július közepére a legtöbb ember számára elérhető lehet majd a főverziós frissítés.

A HMD Global a Nokia 1 frissítésével szép lassan be is fejezi az elmúlt két évben kiadott eszközeinek az Android 10-re való átállítását. Nem tudta a vállalat az eredetileg tervezett ütemet tartani ezen a fronton, de igazából ez abból a szempontból talán megbocsájtható neki, hogy a koronavírus az egész ágazatban okozott kisebb nagyobb csúszásokat, és a lényeg igazából az, hogy a cég végül még a legolcsóbb készülékének a frissítéséről is gondoskodott.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap