2015 második felében érkezhet a Windows 10

A Microsoft következő generációs operációs rendszere már most vonzónak tűnik, így érthető, hogy sokan kíváncsiak rá, mikor válik elérhetővé.

2015 második felében érkezhet a Windows 10

Idén szeptemberben a nagy Windows 10 rendezvény alkalmával lehullott a lepel a Windows 10 néhány fontos újításáról, valamint elérhetővé vált az új operációs rendszer technikai bemutató kiadása is. Rengetegen kipróbálták már a szoftvert, ami azóta is folyamatosan fejlődik, az utóbbi időben talán a multimédiás részlegre gyúrtak rá a legjobban a cég szoftvermérnökei. Natív MKV támogatást kapott a Windows 10, és hamarosan a FLAC fájlok sem fognak neki gondot okozni.

A beszéddel is vezérelhető Windows 10 a következő év folyamán válik elérhetővé, és most Mary Jo Foley legfrissebb beszámolójának köszönhetően arra is fény derült, nagyjából milyen menetrendre számíthatunk az újdonság esetében.

A Microsoft a Windows 10 végfelhasználókat érintő témaköreiről még tavasszal tart egy bemutatót, majd ezután egy fejlesztőknek szánt developer preview változat is készül, amiről nyár elején hallhatunk bővebben. A következő év nyarának végére, illetve őszének elejére már elkészülhet az új operációs rendszer. Ezek az információk a néhány napja megtartott Credit Suisse Technology Conference alkalmával hangzottak el.

Ahogy arra a Neowin munkatársai is rámutattak, a fenti ismertető nem valami precíz. A korábbi menetrendekből kiindulva valószínűleg inkább arról lehet szó, hogy a Windows 10 RTM, azaz gyártásra kész változata már nyár végére, illetve ősz elejére elkészül, azaz a gyártók és a partnerek számára már ekkor elérhető lesz, de kereskedelmi forgalomban majd csak néhány hónappal később jelenik meg. Ugyanez volt a helyzet a Windows 8 esetében is, amely 2012 augusztusában érte el az RTM állapotot, de hivatalos megjelenésére csak az év októberében került sor. A dolgok jelenlegi állása szerint a Windows 10 esetében hasonló lehet majd a helyzet, de ez persze nem hivatalos információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward