2011-re ígérik a hajlékony OLED-eket

Bejelentette a dél-koreai illetőségű Modistech, hogy terveik szerint 2011-re piacra dobják a vékony és hajlékony OLED-fényeiket, részben megerősítve így azt a friss fejtegetést, miszerint az OLED-ek kora (vagy legalábbis 8 éve) 2011-től veheti majd kezdetét.

2011-re ígérik a hajlékony OLED-eket

Bejelentette a dél-koreai illetőségű Modistech, hogy terveik szerint 2011-re piacra dobják a vékony és hajlékony OLED-kijelzőiket, részben megerősítve így azt a friss fejtegetést, miszerint az OLED-ek kora (vagy legalábbis 8 éve) 2011-től veheti majd kezdetét.

Azonban csak részben, mivel ahogy a képeken is látható, ezek nem kimondottan kijelzők a szó hagyományos értelmében véve, inkább csak "fényszórók". A Modistech azonban igen elkötelezett híve az OLED-technológiának, komoly kutatásokat és fejlesztéseket is folytatnak e téren, így kétségkívül láthatunk még tőlük más hasonló érdekességeket is a jövőben.

Az egységek sorozatgyártását már jövőre megkezdik, négyzetmétere $212-ba kerül majd, ami egyelőre még húzósnak mondható, dehát újdonság, meg minden, mint tudjuk. Idővel kétségkívül ez is el fog érni egy ésszerűbb szintet - az pedig mindenképp örvendetes, hogy az OLED-ek valóban kezdenek egyre inkább kiszivárogni a nagyvilágba.

És teszik mindezt nem csak a távol-keleten, de Nagy-Britanniában is, mivel ezzel együtt a PETEC (a "Nyomtatható Elektronikai Technológiák Központja") is felkínálja gyártási kapacitását minden olyan cégnek, akik anélkül szeretnének mihamarabb OLED-képernyőkkel felvértezett termékekkel előállni, hogy az ehhez szükséges költséges infrastruktúrát is ki kelljen építeniük.

Jelenleg 20 munkatársuk van, 2011-ig további 40-et terveznek felvenni; a technikai-műszaki hátterük és felszereltségük adott - ami pedig OLED-ek mellett AMOLED-ek, hajlékony (LCD vagy épp e-papír alapú) kijelzők, napelem-cellák és aktív érzékelők (ide értve az érintésvezérlést is) gyártására egyaránt alkalmas.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward