2011-re csúszhat a Windows 7 érkezése

Igen gyorsan rácáfolt a Microsoft egy nem sokkal ezelőtti hírre, miszerint a Windows soron következő verziója már akár 2009-ben is megérkezhet; a legújabb kijelentésük szerint ugyanis akár további három évet is várathat még magára a Windows 7.

2011-re csúszhat a Windows 7 érkezése

Igen gyorsan rácáfolt a Microsoft egy nem sokkal ezelőtti hírre, miszerint a Windows soron következő verziója már akár 2009-ben is megérkezhet; a legújabb kijelentésük szerint ugyanis akár további három évet is várathat még magára a Windows 7. Annak ellenére, hogy a fejlesztők elvileg már kézhez kapták az "első mérföldkő" alapváltozatot, a Microsoft egyik szóvivője szerint a cég még mindig csak a tervezés fázisában tart a Vista utódjánál, amelynek tényleges kiadását akár három év fejlesztő munkája is megelőzheti. Eszerint tehát (attól függően, hogy végső soron mikortól is számítják ezt a három év fejlesztést) a megjelenés 2010-re vagy 2011-re is kitolódhat.

Tagadta továbbá a cég képviselője azokat a korábbi feltételezéseket is, amelyek szerint a Windows 7 megjelenését a Vista igencsak gyengécske piaci szereplése miatt sürgetnék egyre inkább, és rámutatott arra, hogy 2007-ben 100 millió példányt adtak el az operációs rendszerből és hogy az átállás "a korábbi kiadásokhoz hasonló" ütemben folyik. Ennek azonban ellentmondanak a friss statisztikák, amelyek szerint az újonnan eladott számítógépek mindössze 37 százalékára volt előtelepítve a Vista, a növekedés üteme pedig aránytalanul lassabb, mint az XP esetében, amelynek egy jóval kisebb PC-piac állt rendelkezésére.

Jelenleg tehát meglehetősen ködösnek mondható felállás, viszont az biztos, hogy mindenféle késlekedés az olyan vetélytársaknak kedvez, mint például a Linux és a Mac OS X, amelyek ugyanezen statisztikák szerint egészen jól előre tudtak lépni a Windows ellenében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward