2000 ember esett egymásnak a Foxconn egyik üzemében

A vállalat egyik kínai üzemében hatalmas, 2000 fős zavargás tört ki.

2000 ember esett egymásnak a Foxconn egyik üzemében

A szóban forgó Foxconn üzem Északnyugat-Kínában, Taiyuan városában helyezkedik el – erről a gyárról márciusban már hallhattunk, amikor a dolgozók sztrájkba kezdtek annak érdekében, hogy kilátástalan bérhelyzetük végre javuljon.

Ezúttal egy komoly zavargásról érkeztek hírek, igaz, jelenleg elég nagy a homály az eseménnyel kapcsolatban, így például az sem világos, pontosan mi miatt esett egymásnak az üzem területén közel 2000 ember. Egyes információk szerint egy, a különböző futószalagok mellett dolgozó munkások közötti nézeteltérés vált zavargássá, míg más források arról értesültek, hogy néhány biztonsági őr egy védtelen alkalmazottra támadt, a többiek pedig ezt kívánták „megbosszulni”.

Pontos indok ide vagy oda, az már teljesen biztosnak tűnik, hogy a 79000 alkalmazottat foglalkoztató üzemben nagyjából 2000 ember vett részt a zavargásban, ami vasárnap, helyi idő szerint 11 óra környékén kezdődött. A zavargás hírére az illetékes szervek nagyjából 5000 rendőrt vezényeltek ki az üzem területére, akik helyi idő szerint hajnal 3 órára tudták átvenni az események fölötti irányítást. A nem éppen kis méretű zavargásban 40 munkás sérült meg, ám sérüléseik pontos mértékéről egyelőre nem adtak tájékoztatást. Az már biztos, hogy három súlyos sérültet is kezelnek a kórházakban, haláleset viszont szerencsére nem történt. A zavargás megfékezése után a helyi rendőrök több embert is letartóztattak.

A fentiek miatt a vállalat illetékesei az üzem termelését egy napra leállították, így a munkásoknak lesz némi idejük megnyugodni, a hivatalos szervek pedig megkezdhetik a vizsgálatokat, amelyek eredményeként remélhetőleg hamarosan kiderül, miért esett egymásnak ennyi ember.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward