20 nm-es, 64 Gb-es MLC NAND Flash chip érkezik

Az Intel és a Micron által alapított IM Flash Technologies egy érdekes közleményt adott ki, amely arról számol be, hogy a gyártópáros által üzemeltetett vállalat műhelyében elkészült a legújabb fejlesztés, ami nem más, mint egy 64 Gb-es (8GB-os) adattároló kapacitással rendelkező, MLC típusú (Multi-level Cell) NAND Flash memóriachip. A termék különlegessége abban rejlik, hogy a jelenleg elérhető legfejlettebb, azaz 20 nm-es csíkszélességet alkalmazó gyártástechnológiával készült.

20 nm-es, 64 Gb-es MLC NAND Flash chip érkezik

Az Intel és a Micron által alapított IM Flash Technologies egy érdekes közleményt adott ki, amely arról számol be, hogy a gyártópáros által üzemeltetett vállalat műhelyében elkészült a legújabb fejlesztés, ami nem más, mint egy 64 Gb-es (8GB-os), MLC típusú (Multi-level Cell) NAND Flash memóriachip. A termék különlegessége abban rejlik, hogy a jelenleg elérhető legfejlettebb, azaz 20 nm-es csíkszélességet alkalmazó gyártástechnológiával készült.

Az IMFT első 20 nm-es gyártástechnológiával készülő NAND Flash Chipje 118 négyzetmilliméteres felülettel rendelkezik. A chip 30-40%-kal kevesebb helyet foglal el a nyomatott áramköri lapon, mint a jelenleg egyre szélesebb körben alkalmazott, 25 nm-es gyártástechnológiával készülő 8 GB-os NAND Flash chipek. A gyártópáros szerint a 20 nm-es csíkszélességgel készülő 8 GB-os NAND Flash chipek ugyanolyan strapabíróak és ugyanakkora teljesítményt kínálnak, mint 25 nm-es csíkszélességgel készülő társaik, azaz a közlemény szerint a csíkszélesség-váltással sem sebességcsökkenéstől, sem az írási ciklusok számának nagyobb mértékű csökkenésétől nem kell tartani. A gyártópáros egyelőre nem fedte fel, hogy a friss chip pontosan milyen specifikációval rendelkezik, azaz pontosan mennyi írási ciklus elviselésére képes, de az előzetes információk azért jól hangzanak.

A 8 GB-os, 20 nm-es csíkszélességgel készülő MLC NAND Flash chipek mintapéldányait már jelenleg is gyártják, a termékek sorozatgyártásának beindítására pedig valamikor az idei év második felében kerülhet sor, amennyiben minden a terveknek megfelelően halad. Egyelőre úgy tűnik, hogy 2012 előtt nem sok esély van rá, hogy forgalomba kerüljenek a 20 nm-es NAND Flash chipek köré épülő adattárolók, legalábbis nagyobb mennyiségben szinte biztos, hogy idén még nem lesznek elérhetőek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward