2 TB-os notebook merevlemezzel jelentkezik a Toshiba

Az új modell az előző generációs 1 TB-os példányhoz képest 50%-kal magasabb energiahatékonysággal és 34%-kal jobb maximális adatátviteli sávszélességgel dolgozik.

2 TB-os notebook merevlemezzel jelentkezik a Toshiba

A Toshiba egy 2 TB-os notebook merevlemezzel rukkolt elő, ami mindössze 9,5 milliméter magas, így számos noteszgépben, kompakt asztali számítógépben és egybegépben elfér. Az MQ04-es sorozatot erősítő újdonság két darab HDD koronggal rendelkezik és 2,5 hüvelykes formátummal kerül az üzletek polcaira, strapabíróság terén pedig hozza a mobil termékektől elvárható szintet – állítja a gyártó.

A 2 TB-os modell korongjai 5400 fordulatot tesznek meg percenként, az optimális teljesítményről pedig egy nagyméretű, 128 MB-os gyorsítótár gondoskodik. A csatolófelület természetesen SATA 6 Gbps-os, ahogy azt az előző generációs, MQ01ABD100-as modellnél már megszokhattuk, sebesség és energiahatékonyság terén azonban bőven történt fejlődés, ugyanis az új modell 50%-kal jobb energiahatékonyság és 34%-kal magasabb maximális adatátviteli sávszélesség mellett dolgozik, mint a szóban forgó előd. Az energiahatékonyságot egyébként úgy számolták ki, hogy a minimális üresjárati fogyasztást elosztották a formázott adattároló kapacitással – így már azért világosabb, hogyan értek el ekkora előrelépést.

A Toshiba szerint a 2 TB-os újdonság mind teljesítmény, mind pedig érték terén komoly előrelépést képvisel, helytakarékos kivitele miatt pedig sokféle rendszerben alkalmazható. Az új mobil merevlemez szállítása most kezdődik, így a termék rövidesen kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz.

2 TB-os merevlemezek egyébként már régóta kaphatóak 2,5 hüvelykes kialakításban, méghozzá akár 7 milliméteres magassággal is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward