2 TB-os mobil HDD a Western Digital műhelyéből

A Western Digital 2,5 hüvelykes formátumú, 2 TB-os adattároló kapacitást kínáló merevlemeze feltűnt az üzletek polcain.

2 TB-os mobil HDD a Western Digital műhelyéből

A Western Digital új merevlemeze elsőként a japán boltok polcaira került fel, ahol jelenleg is kapható. Rövid körképünk alapján a termék már több külföldi webáruház kínálatában is jelen van, igaz, a legtöbb helyen éppen nincs raktáron.

A WD20NPVT termékkóddal ellátott, WD Green családba tartozó adattároló sajnos nem a megszokott 9,5 milliméteres, de még csak nem is 12,5 milliméteres vastagsággal bír: az egység 15 milliméter vastag, így a legtöbb noteszgépbe nem lehet beszerelni, sőt, több egyéb olyan termékbe sem, amelyek 2,5 colos adattárolókat fogadnak, hiszen túl vastag. A termék cserébe hatalmas, 2.000.398 MB-os formázott adattároló kapacitást kínál, ami ekkora formátumban igen impozáns érték (valószínűleg 4 darab 500GB-os korongot tartalmaz, azért ilyen vastag). Az IntelliPower támogatással érkező HDD változó fordulatszámmal üzemel és összesen 8 MB-nyi bufferrel rendelkezik.

A SATA 3 Gbps-os csatolófelületet alkalmazó mobil merevlemez 100,2 x 15 x 69,85 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 0,18 kilogramm. Az újdonság működés közben, azaz írási és olvasás alkalmával 1,7 wattot fogyaszt, üresjáratban pedig beéri 0,8 wattal is. A HDD készenléti állapotban mindössze 0,2 wattot fogyaszt. A zajszint üresjáratban 24 dB(A), üzem közben pedig 25 dB(A) értéket képvisel.

A Japánban található üzletek átszámítva 240 dollárnak megfelelő japán jent kérnek az újdonságért. A külföldi webáruházak árai hatalmas szórást mutatnak: van olyan hely, ahol a termék 219 dollárba kerül, de olyan is, ahol 337 dolláros áron szerepel a listán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward