2 GB-os GTS 450, Duke Nukem témájú GTX 560

2 GB-os GTS 450, Duke Nukem témájú GTX 560

Újabb két friss GeForce videokártyáról érkeztek hírek, amelyek ugyan nem annyira különlegesek, mint az ASUS tegnap bemutatott MARS II-es és Matrix GTX 580-as megoldásai, de azért pár sorban érdemes említést tenni róluk. Rögtön kiderül, hogy miért.

Club 3D GeForce GTX 450, 2 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memóriával

A Club 3D mérnökei elkészültek a vállalat legfrissebb "videokártya különlegességével", amely a megszokott 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória helyett 2 GB-nyi DDR3-as VRAM-mal érkezik. Az újdonság esetében a kártya képességeihez mérten indokolatlanul nagy mennyiségű fedélzeti memória és a GPU között 128-bites adatsín teremt kapcsolatot.

Az újdonság esetében a GPU szokás szerint most is 192 CUDA magot kínál, amelyek 1400 MHz-es órajelen üzemelnek. A GPU magórajele 700 MHz-es, míg a 2 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memóriáé 1200 MHz-es effektív értéket képvisel. A DircetX 11-es, CUDA, PhysX és 3D Vision támogatással ellátott termék egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI 1.4a típusú videó kimenetet kínál, sőt, még kétutas SLI támogatással is rendelkezik.

A GPU hűtéséről egy egyszerű aktív megoldás gondoskodik, ahogy az a fenti képen is látható. A Club 3D 2 GB-os GeForce GTS 450-es videokártyája hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ám a termék várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert. Ez utóbbi talán nem is olyan nagy baj.

[bold]

Duke Nukem témájú GeForce GTX 560-as videokártya csomag az EVGA-tól

[/bold]

Az EVGA a Club 3D-vel ellentétben már egy sokkal ütőképesebb és vonzóbb videokártya csomagot kínál, amely a Duke Nukem Forever megjelenésének ünneplésére készült, így a témája is ilyen az egész pakknak.

Maga a videokártya szokás szerint 336 CUDA magot kínáló GF114-es GPU-val érkezik, amely 810 MHz-es magórajelen ketyeg. A CUDA magok 1620 MHz-en, míg a 256-bites adatsín végén lógó 1 GB-nyi GDDR5-ös VRAM esetében 4008 MHz-es effektív órajelet alkalmaztak. A DirectX 11-es, CUDA, PhysX, 3D Vision és kétutas SLI támogatással ellátott újdonság két DVI, valamint egy mini-HDMI videó kimenettel áll a felhasználók rendelkezésére. A referencia specifikációkkal és referencia felépítéssel érkező videokártya mellett néhány Duke Nukem Forever témájú kiegészítő is helyet kap a csomagban.

A gyártó mellékel a videokártyához egy könyvet, ami a Duke Nukem-mel kapcsolatban szolgál érdekes információkkal, de rajta kívül egy Duke Nukem Forever témájú egérpad és egy övtáska is lapul a dobozban, természetesen a játék mellett.

A limitált darabszámban forgalomba kerülő GeForce GTX 560 - Duke's Fully Loaded Package névre keresztelt csomag már előrendelhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 244,9 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward