2 GB-nyi memóriával jön az EVGA új GeForce GTX 750-ese

A dupla mennyiségű fedélzeti memóriával ellátott videokártyából gyárilag tuningolt változat is érkezik.

2 GB-nyi memóriával jön az EVGA új GeForce GTX 750-ese

Az EVGA egy új GeForce GTX 750-es videokártyáról rántotta le a leplet, amelynek legfontosabb különlegessége, hogy a szokásos 1 GB-nyi helyett immár 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát alkalmaz.

A szóban forgó újdonság normál magasságú, félhosszú kivitelben kerül forgalomba, dizájnját tekintve pedig nagyban hasonlít az EVGA referencia felépítéssel rendelkező, 1 GB-nyi fedélzeti memóriát alkalmazó GeForce GTX 750-es videokártyájához. Az 512 CUDA maggal gazdálkodó GM107-es GPU természetesen az új, Maxwell architektúrára támaszkodik. A GPU a referenciának megfelelően 1020 MHz-es alap- és 1085 MHz-es boost órajelet alkalmaz, a 128-bites adatsín végén lapuló 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória pedig 5012 MHz-es effektív órajelen ketyeg.

Az EVGA tervei szerint a fentebb említett alapmodell mellett egy másik, SuperClocked sorozatú újdonság érkezésére is lehet számítani. Az ugyancsak 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával büszkélkedő GeForce GTX 750-es videokártya GPU-ja már 1215 MHz-es alap- és 1294 MHz-es boost órajelet alkalmazhat, a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória viszont továbbra is 5012 MHz-es effektív órajelen ketyeg majd.

Érdekesség, hogy a SuperClocked sorozatú EVGA GeForce GTX 750-es videokártyák hűtője rézmagot alkalmaz, amelynek köszönhetően a GPU 5 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, mind a referencia modellek GPU-ja.

Ugyanez a kijelentés igaz a GeForce GTX 750 Ti SuperClocked modellekre is, ugyanis azokon is rézmagos videokártya hűtő teljesít szolgálatot.

Az új videokártya referencia paraméterekre támaszkodó változata 129,99 dollárba kerül majd, míg a SuperClocked kiadásért várhatóan 10 dolláros felárat kérnek majd el. A két újdonság hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward