2 GB-nyi ajándék Google Drive tárhelyet ad a Google

A biztonsági beállítások felülvizsgálatát elvégezve azonnal megkapható a +2 GB-nyi ingyenes tárhely. Az akcióban az a jó, hogy mindkét fél nyer vele.

2 GB-nyi ajándék Google Drive tárhelyet ad a Google

A Google egy új akciót hirdetett a Google felhasználói fiókkal rendelkezők számára, amelynek lényege, hogy felül kell vizsgálniuk a biztonsággal kapcsolatos beállításaikat, cserébe pedig 2 GB-nyi tárhelyet kapnak. Ezzel gyakorlatilag mindkét fél nyer: a rengeteg féle szolgáltatáshoz használt Google felhasználói fiókok biztonságosabbak lesznek, a „felülvizsgálatot végző személy” pedig extra tárhelyhez jut, ami ugyan nem sok, de legalább teljesen ingyen van.

A program apropóját a „Safer Internet Day” adta, megünneplését pedig nem is lehetne méltóbb keretek közé szorítani. Hasonló akciót már korábban is hirdetett a Google, így aki abban is részt vett, 15 GB-nyi ingyenes tárhelyét már eleve kibővíthette 2 GB-tal – a mostani 2 GB-os tárhelybővítés után sokaknak már 19 GB-nyi Google Drive tárhelye lesz.

Pár perc az egész, ajándék nélkül is érdemes néha-néha elvégezni

Hogy pontosan milyen lépésekre van szükség? El kell látogatni ide, majd a jelszavunk megadása után ellenőriznünk kell néhány beállítást – például a másodlagos e-mail címünket, a telefonszámunkat, a fiókhoz csatlakozó eszközök listáját, illetve a fiókengedélyeket is –, majd a folyamat végeztével meg is kapjuk az ígért 2 GB-nyi extra tárhelyet. Ha már itt vagyunk, érdemes meglévő jelszavunk modernizálásán, erősítésén is elgondolkodni – de még véletlenül se ebből a listából válasszunk.

A biztonságot érdemes kellően komolyan venni, hisz a Google Fiók sok-sok szolgáltatáshoz használható, így ha nem áll megfelelő védelem alatt, egy esetleges feltörést követően rengeteg szolgáltatáshoz hozzáférhet rajta keresztül a támadó. Nem is véletlen, hogy a Facebook és a Twitter mellett a Google felhasználói fiókok is a legnépszerűbbek, legveszélyeztetettebbek között szerepelnek, már ami a támadások célpontjait illeti.

Ott is van a +2 GB ingyen tárhely

A Google Drive a fenti kis akció jóvoltából egyébként még vonzóbbá válhat, mint a rivális megoldások, azaz a Dropbox és a Microsoft OneDrive, hisz a maga 15 GB-nyi ingyenes tárhelyével eleve a Google Drive kínálja a legnagyobb induló tárhely kapacitást, amit a szemfüles felhasználók most további 2 GB-tal tudnak megtoldani – teljesen ingyen. Pedig nem is olyan régen még a Microsoft OneDrive volt a menő, amíg a sok-sok visszaélés miatt be nem köszöntött a vasszigor kora.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward