2 gb-es DDR3-as chipek 30 nm-en: sorozatgyártás

A Samsung az idei év első felében jelentette be, hogy már megkezdte 30 nm-es csíkszélességgel készülő 2 Gb-es DDR3-as memóriachipjeinek próba gyártását és az idei év folyamán az újdonságok sorozatgyártásába is belevág. Nos, úgy tűnik, hogy ez most vált esedékessé, ugyanis a vállalat kiadott egy közleményt, amelyben arról számol be, hogy mostantól nagyobb mennyiségben készülnek a fent említett chipek, amelyek számos piaci szegmensben lesznek majd jelen.

2 gb-es DDR3-as chipek 30 nm-en: sorozatgyártás

A Samsung az idei év első felében jelentette be, hogy már megkezdte 30 nm-es csíkszélességgel készülő 2 Gb-es DDR3-as memóriachipjeinek próbagyártását és az idei év folyamán az újdonságok sorozatgyártásába is belevág. Nos, úgy tűnik, hogy ez most vált esedékessé, ugyanis a vállalat kiadott egy közleményt, amelyben arról számol be, hogy mostantól nagyobb mennyiségben készülnek a fent említett chipek, amelyek számos piaci szegmensben lesznek majd jelen.

Az újdonságok elég kedvező specifikációkkal rendelkeznek és rendkívül energiatakarékosan üzemelnek. A 30 nm-es gyártástechnológiával büszkélkedő chipek 1866 MHz-es órajelen tökéletesen elketyegnek 1,35V-os feszültséggel, de a 2133 MHz-es órajel eléréséhez sem igényelnek többet 1,5V-os üzemi feszültségnél. A gyártó a chipek időzítéseivel kapcsolatban nem szolgált információkkal, pedig ez lényeges adalék lenne. Az új 30 nm-es chipekkel 155%-kal növelhető az üzem produktivitása, ugyanis egyetlen szilícium ostyából több chipet tudnak kinyerni.

Az új memória chipek asztali- és mobil számítógépekben, szerverekben, netbookokban és különböző hordozható készülékekben is feltűnhetnek az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán.  Az újdonságokat 4 GB-os, 8 GB-os, 16 GB-os és 32 GB-os RDIMM szerver memóriák, 2 GB-os, 4 B-os és 8 GB-os UDIMM munkaállomásokhoz és asztali gépekhez készített modulok, valamint 2 GB-os, 4 GB-os és 8 GB-os So-DIMM modulok formájában kerülhetnek forgalomba. A Samsung a 30 nm-es 2 Gb-es DDR3-as memória chipek után most még magasabbra helyezi a lécet: már zajlanak a fejlesztések, amelyeknek köszönhetően az év vége felé bemutatkozhatnak az ugyancsak 30 nm-es csíkszélességgel rendelkező, de már kétszer akkora, azaz 4 Gb-es kapacitással bíró DDR3-as memóriachipek is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward