2,5 hüvelykes adattároló egy PCI slotnyi helyen

Kicsi a gépház és nem maradt elég hely az SSD-nek? Nem probléma!

2,5 hüvelykes adattároló egy PCI slotnyi helyen

A VisionTek egy rendkívül hasznos, ám nem túl szokványos kiegészítővel rukkolt elő, amely lehetővé teszi, hogy asztali számítógépünket egyszerűen és gyorsan bővíthessük egy 2,5 hüvelykes adattárolók fogadására alkalmas bővítőhellyel. A DriveXpander névre keresztelt újdonság egy PCI/PCIe bővítőkártyányi helyet foglal el a rendszerben, cserébe viszont egy 2,5 hüvelykes bővítőhelyet kínál, amellyel – megfelelő alaplapi támogatás esetén – akár a meghajtó rendszerleállítás nélküli cseréjére is van mód (Hot-Swap).

A DriveXpander 7 milliméter és 9,5 milliméter magas merevlemezeket, illetve SSD meghajtókat fogad, szám szerint egyetlen egyet, alkalmazása pedig minden olyan PC esetében lehetséges, amely rendelkezik legalább egy szabad PCI/PCIe slottal. A bővítőkártya SATA csatolófelületet alkalmaz, a rendszerhez pedig SATA adatkábelen keresztül kapcsolódik. Az adott meghajtó tápellátásáról természetesen SATA tápkábellel kell gondoskodni. A termék a 2006 és 2012 között gyártott Mac Pro asztali munkaállomásokkal is kompatibilis.

Az újdonság a hasonló megoldásokkal ellentétben nem csak PCI slotokkal, hanem PCIe slotokkal is kompatibilis – ezekhez jár speciális rögzítő adapter, ami garantálja a termék maximális stabilitását. A meghajtókat szabadalmaztatott NSS (Non-Scratch SATA) SATA csatolófelület fogadja, amely élettartama akár 50 000 meghajtó-csatlakoztatást is kibír. A maximális biztonság érdekében a bővítőhely ajtaja zárható, a meghajtó szellőzéséről pedig a perforált hátlap és a nyitott rögzítő keret gondoskodik.

Az új kiegészítő HTPC vagy kompakt, fájlszerverként működő konfigurációknál különösen jól jöhet, hiszen segítségével gyorsan, a ház oldallapjának leszerelése nélkül is eltávolíthatóak az egyes adattárolók. Persze, mint mindig, a kényelemnek most is ára van: bővítőhelyenként 19,99 dollár. A DriveXpander hamarosan elérhető lesz az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward