1TB-os Colossus SSD az OCZ-től

Nem is nagyon találhatott volna jobb nevet új alkotásának az OCZ, mivel az egység nem csak kapacitásában, de fizikai méretében és tömegében is valóban tekintélyt parancsoló (400g-ot nyom) - bár azért még belefér egy 3,5-es rekeszbe.

1TB-os Colossus SSD az OCZ-től

Nem is nagyon találhatott volna jobb nevet új alkotásának az OCZ, mivel az egység nem csak kapacitásában, de fizikai méretében és tömegében is valóban tekintélyt parancsoló (400g-ot nyom) - de azért még belefér egy 3,5-es rekeszbe.

Az 1TB-os kapacitást két RAID 0-ba kötött, JMicron vezérlővel koordinált egységgel hozták össze. A Colossus várhatóan augusztus közepe táján válik majd elérhetővé, viszont az igen súlyos, $2.500-os árának köszönhetően az elterjedése feltehetőleg várat még magára egy keveset.

Nagy kapacitáshoz persze nagy sebesség is dukál, és e téren sem okoznak csalódást: állításuk szerint az egység 250MB/s-kel olvas és 220MB/s-kel ír - köszönhetően a RAID 0-nak és a SATA II-es interfésznek.

Mivel azonban csak idő kérdése, hogy más gyártók is felzárkózzanak ehhez a kapacitáshoz (pl. a pureSilicon és az ASUS is jelezte már, hogy vannak ezirányú tervei), remélhetőleg túl sokáig már nem is kell várnunk egy jóval elérhetőbb árszint kialakulására.

Addig is, akinek túl sok akár a kapacitás, akár az ár, azoknak az OCZ tervezi még egy félterás változat megjelenítését is, ami elvileg arányosan olcsóbb lesz, bár hogy pontosan mennyit kóstál majd, azt még nem közölték.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward