1GHz-es HD4890, egyenesen az AMD-től

Meglepő hirtelenséggel indította útjára az ATI Radeon HD 4890-es grafikai lapkakészletének egy új, gyárilag túlpörgetett változatát az AMD, amely ugyan túl nagy ugrást nem jelent az alapváltozat sebességéhez képest, de valamennyit azért fejelt rajta.

1GHz-es HD4890, egyenesen az AMD-től

Meglepő hirtelenséggel indította útjára az AMD, a Radeon HD 4890-esnek egy új, gyárilag túlpörgetett változatát. Eredetileg az RV790-est két változatban lehetett beszerezni a gyártótól: az alap 850MHz-esben és a gyárilag garantált 900MHz-esben. Ez utóbbi kicsit értelmét vesztette, mikor kiderült, hogy körülbelül bármelyik RV790 képes az órajel elérésére.

Az új változat nem kevesebb, mint 1GHz-en ketyeg, így az AMD szerint könnyen elbánik a GTX285-el, ami könnyen lehet, ha figyelembe vesszük, hogy a csúcsteljesítménye is felkúszott 1,6 TFLOPS-ra (viszonyításképpen a GTX285 elméleti határa 1,062TFLOPS).

Mi több, elmondásuk szerint ez a gyorsítás még csak nem is olyan nagy mértékű, hogy bármilyen különösebb extra hűtést igényelne, így az egység továbbra is vígan elvan a hagyományos, ventilátor-alapú hűtéssel. Árakat egyelőre még nem neveztek meg, de valószínű, hogy ezek után nem csak a Powercolortól és a Sapphiretől látunk majd 1GHz-es kártyákat, hanem szinte mindenki mástól is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward