1900 Mbps-os WiFi sebességet kínál a legújabb ASUS router

A 2,4 GHz-es 802.11n tartományon belül 600 Mbps-os, az 5 GHz-es 802.11ac tartományon belül pedig 1300 Mbps-os tempóval lehet gazdálkodni.

1900 Mbps-os WiFi sebességet kínál a legújabb ASUS router

Az ASUS 802.11ac termékpalettájának egyes szereplőit egy rövid teszt keretén belül korábban már kipróbálhattuk és akkoriban elég pozitív véleményünk volt róluk. A repertoár most egy újabb 802.11ac támogatással ellátott termékkel bővült, ami ráadásul a világ leggyorsabb vezeték nélküli routerének járó előkelő címért is harcba száll.

A szóban forgó útválasztó az RT-AC68U típusjelzést viseli és a gyártó legfrissebb routereire jellemző stílusjegyeket hordozza magán. A háromantennás újdonság a Broadcom vezérlőchipjeire támaszkodik, amelyek igen komoly adatátviteli sávszélességet biztosítanak a rendszer számára. Az AC1900-as "sebességosztályú" router 2,4 GHz-es frekvenciájú 802.11n kapcsolaton keresztül 600 Mbps-os adatátviteli sávszélességet biztosít, 5 GHz-es 802.11ac tartományon belül pedig 1300 Mbps-os adatátviteli sávszélességet kínál, így összesen 1900 Mbps-os tempóra képes - papíron.

Ezzel az újdonság egy átlagos 802.11n szabványú vezeték nélküli router adatátviteli sávszélességének többszörösét - az ASUS szerint háromszorosát - nyújtja. A WiFi kapcsolatot természetesen WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA-Enterprise és WPA2-Enterprise titkosítással egyaránt védhetjük, sőt, a könnyebb konfigurálás érdekében még WPS támogatás is jelen van a kínálatban. Az új router természetesen VPN támogatást is kínál, sőt, vendég WiFi hálózatok létrehozására is képes mind a 2,4 GHz-es, mind pedig az 5 GHz-es tartományon belül.

Az friss útválasztó 220 milliméter széles, 83,3 milliméter mély, 160 milliméter magas és 640 grammot nyom a mérlegen. A termék három darab forgatható, állítható antennával rendelkezik és a Broadcom TurboQAM technológiáját is használja, ami a 802.11n kapcsolat sebességét 33%-kal javítja. Az újdonság a hagyományos routerekhez képest 20x komolyabb hálózati teljesítményt tud felmutatni, ugyanis egyszerre akár 300 000 adatkapcsolat kezelésére is képes.

A router hátulján öt darab Gigabites Ethernet port sorakozik - 1 WAN és 4 LAN -, de rajtuk kívül egy USB 3.0-s és egy USB 2.0-s port is rendelkezésre áll. Utóbbiak 3G/4G mobilinternet kapcsolat megosztására, USB-s külső adattárolók tartalmának megosztására és nyomtató megosztásra egyaránt bevethetőek.

A motorháztető alatt egy kétmagos SoC egység menedzseli az adatforgalmat. A router repertoárjában az AiCloud szolgáltatás is jelen van, amellyel bárhol, bármikor hozzáférhetünk felhőben tárolt adatainkhoz. Az új router az ASUS WRT szoftverére támaszkodik, amely ütőképes konfigurálást és menedzselést tesz lehetővé, így egy minden igényt kielégítően testreszabható megoldást kapunk, amelyből az UPnP és DLNA támogatás mellett az önállóan működő letöltő kliens és a médiaszerver funkció sem hiányzik. A rendszer természetesen az okostelefonokkal és táblákkal történő zökkenőmentes használatra is fel van készítve. Az RT-AC68U a felsoroltakon kívül beépített, hatékonyan konfigurálható tűzfalat is kapott, így kellő biztonságot kínál otthoni eszközeink számára.

Az ASUS RT-AC68U az Amazon kínálatában már megjelent, ahol 213,95 dollárért lehet előrendelni. A termék szállítása október 9-én indul meg, így Magyarországon is hamarosan elérhetővé válik, méghozzá 54 900 forintos ajánlott végfelhasználói áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward