190 országban, 111 nyelven érkezik nyáron a Windows 10

A vállalat Kínában a jelek szerint még azt is el fogja nézi, ha kalóz Windowsról akar Windows 10-re frissíteni a felhasználó.

190 országban, 111 nyelven érkezik nyáron a Windows 10

A Microsoft idén nyárra tervezi a Windows 10 hivatalos rajtját, igaz, a vállalat Windows részlegének vezetője, Terry Myerson azt egyelőre nem akarta elárulni, pontosan milyen dátumra esik a jeles nap. Az viszont kiderült, hogy a vállalat szoftverfejlesztői gőzerővel dolgoznak az új funkciók implementálásán, illetve a fejlesztéssel kapcsolatos egyéb munkálatokon, amelynek eredményeként nyáron nem kevesebb, mint 190 országban, 111 különböző nyelven válhat elérhetővé a Microsoft következő generációs operációs rendszere.

A Windows 10 esetében fontos kiemelni, hogy a korábbi bejelentés értelmében egy éven keresztül ingyen lehet majd Windows 7-ről és Windows 8-ról Windows 10-re frissíteni – ezzel a lehetőséggel minden bizonnyal sokan élnek is majd. Az egy éves időtartam idén nyáron indul és jövő nyárig tart.

A Microsoft a siker érdekében semmit sem bíz a véletlenre. Kínában például a Lenovóval és a Tenctenttel lép együttműködésbe annak érdekében, hogy a frissítés zökkenőmentes lehessen. A Lenovo 2500 szervizközpontban nyújt majd Windows 10 frissítési szolgáltatást, de néhány kínai viszonteladói üzletben is elérhető lesz az opció. Ezzel a vállalat a Kínában tapasztalható nagymértékű illegális szoftverhasználat ellen szeretne hatékonyan küzdeni – a siker érdekében még azt is elnézi a cég, ha illegálisan beszerzett Windowsról szeretne a vásárló Windows 10-re frissíteni. Ez utóbbi komoly változás, eddig ugyanis más eszközökkel próbálta a cég elvenni az illegalitásba vonuló felhasználók kedvét attól, hogy tilosban járjanak. Hogy ez az engedékenység más térségekre is vonatkozik-e? Ez egyelőre rejtély.

Nincs kizárva, hogy ez utóbbi egy jól átgondolt stratégia része, amelynek a vége az előfizetéses Windows bevezetése lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward