16000 állást szüntet meg a Sony

A Sony Corporation, a világ egyik vezető szórakoztató elektronikai cége 16000 állás megszüntetését tervezi a recesszióra hivatkozva.

16000 állást szüntet meg a Sony

A Sony Corporation, a világ egyik vezető szórakoztató elektronikai cége 16000 állás megszüntetését tervezi a recesszióra hivatkozva.

Befektetések megnyirbálása, a termelés kiszervezése és a veszteséges üzletágak megszüntetése - ezekkel 2010 márciusáig várhatóan 100 milliárd yen-t, azaz 1,1 milliárd dollárt fog megtakarítani a vállalat. A csökkentés miatt 8000 teljes munkaidejű alkalmazottat fognak elbocsátani, ami a vállalat elektronikai munkaerejének 5 százaléka, valamint még 8000 fő részmunkaidős és időszaki munkás is búcsút mondhat a Sony-nak.

"Nem tudom hogyan fogja visszaszerezni a vállalat a bűverejét a vásárlók körében." - közölte Hiroshi Sato, a tokiói-székhelyű GSCAM Co. vezető befektetője, aki most adta el Sony részvényeit. "A vállalat talán nagyobb bevételi esést fog elkönyvelni az év második felében, ami könnyen átcsaphat veszteségbe."

A Sony alelnöke, Naofumi Hara a pénzügyi válsággal okolta a leépítéseket. "A jelenlegi lépésünk oka a gazdaság hanyatlása, ami sokkal nagyobb lett mint vártuk." Október 23-án közölte a vállalat, hogy bevétele 59 százalékot fog esni a pénzügyi év végéig, azaz március 31-ig.

A vállalat a megszorítások pénzügyi hatásairól januárban fog beszámolni, amikor kiadja harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward