16 gigás Corsair pendrive

A világ egyik vezető memóriagyártója, a Corsair ma bejelentette 16 gigabájt tárolókapacitású hordozható flash memóriáját.

16 gigás Corsair pendrive

A 16 gigabájtnyi adatot tároló pendrive a Corsair Flash Voyager családjának mostmár a legnagyobb tagja. Az eszközt műanyag burkolat védi, ami egy alapszintű víz és ütésvédelmet biztosít, bár az utóbbitól nem kell tartani, mert még egy közepes ütéstől sem megy tönkre a pendrive, nem úgy mint egy merevlemez.

A tárgyra visszatérve, az eszköz USB 2.0-ás interfésszel csatlakozik a számítógéphez, és 22 megabyte/másodperces olvasási és 7 megabyte/másodperc írási sebességgel rendelkezik. "Ahogy a magas minőségű (High-Definition) tartalom még jobban elterjed, a vásárlók egyre nagyobb hordozhatóságot igényelnek kedvenc videóikhoz, képeikhez, programjaikhoz, így egyre jobban növelni kell a hordozható eszközöt kapacitását is. Egy 16 gigabájt méretű pendrive-ra az egész Gyűrűk Ura trilógiát, vagy egy operációs rendszert is rakhatunk, és ezek mellett még marad bőven tárhely másra is."- nyilatkozta a Corsair mérnöke.

Ezen kívül még tartalmaz egy 8-bites hibajavító technológiát, valamint egy hozzáadott szoftvert, aminek segítségével lehetővé válik a 256-bites AES titkosítási eljárás használata.

A gyártó állítása szerint az eszköz rövid időn belül a boltokba fog kerülni, ajánlott fogyasztói ára pedig 299 dollár, azaz 60 000 forint lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward