16 GB-os DDR4-3666 MHz-es memóriacsomag a G.Skill-től

A kategóriáján belül egyedülállónak számító memóriacsomag élettartam-garanciával kerül az üzletek polcaira.

16 GB-os DDR4-3666 MHz-es memóriacsomag a G.Skill-től

A DDR4-es memóriamodulok piacán a tavaly augusztusi rajt óta nagy a pezsgés: szinte futószalagon érkeznek az érdekesebbnél érdekesebb memóriacsomagok, amelyek között több rekorder is feltűnt már az elmúlt hónapok során. A világ leggyorsabb 128 GB-os DDR4-es négycsatornás memóriacsomagját néhány hete jelentette be a G.Skill, de a HyperX a héten rálicitált a termékre, így most utóbbi foglalhatja el a világelsőnek járó megtisztelő címet. Persze a G.Skill sem tétlenkedik, ugyanis bemutatta a világ jelenlegi leggyorsabb 16 GB-os négycsatornás DDR4-es memóriacsomagját.

A Ripjaws 4-es sorozatot erősítő újdonság négy darab 4 GB-os DDR4-es memóriamodulból áll, ezeken prémiumkategóriás 4 Gb-es Samsung memóriachipek teljesítenek szolgálatot. Az új memóriamodulok egészen félelmetesen magas, 3666 MHz-es órajelen ketyegnek, és ehhez nincs is szükségük komoly feszültségemelésre: a memóriachipek szépen elketyegnek 1,35 voltos üzemi feszültséggel.

Az XMP 2.0-s és SPD támogatással egyaránt ellátott memóriamodulokat egy Gigabyte X99 SOC Champion típusú csúcskategóriás, kifejezetten tuningosoknak szánt alaplapban hitelesítették: a teszt alkalmával a DDR4-3666 MHz-es órajel mellé CL18-18-18-38 2T időzítést állítottak be. A szett maximálisan stabilan üzemelt, de ez aligha meglepő.

A Ripjaws 4 DDR4-3666 MHz-es 4 x 4 GB-os memóriacsomag élettartam-garanciával kerül az üzletek polcaira, az egyes memóriamodulok pedig elegáns, remek hatásfok mellett üzemelő hűtőbordákat kapnak.

A kategóriáján belül egyedülállónak tekinthető négycsatornás 16 GB-os DDR4-3666 MHz-es memóriacsomag rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, az azonban nem derült ki, hogy pontosan milyen összeg szerepel majd árcéduláján.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward