155 ezer eladott Xbox 360 HD DVD-meghajtó

155 000 darab Xbox 360-hoz való kiegészítő HD DVD meghajtó kelt el az Egyesült Államokban eddig, több mint ahány asztali HD DVD-lejátszó.

155 ezer eladott Xbox 360 HD DVD-meghajtó

155 000 darab Xbox 360-hoz való kiegészítő HD DVD meghajtó kelt el az Egyesült Államokban eddig, több mint ahány asztali HD DVD-lejátszó.

A Microsoft szóvivőjének állítása szerint a 155 000 eladott Xbox 360 HD DVD-meghajtó az eddigi legnagyobb darabszámban elkelt konzol-kiegészítő. Valószínűleg a Microsoft a bevételre céloz ezzel, ugyanis nem valószínű, hogy több ilyen lejátszó kelt el, mint mondjuk plusz vezetékes/vezetéknélküli gamepad. Mindenesetre a siker megkérdőjelezhetetlen, az oka pedig vélhetően a kiegészítő ára, ami 200 dollár (38 000 forint) körül alakul.

A HD DVD Group áprilisban adta hírül, hogy az eddigi egy év alatt sikerült 100 000 darab asztali HD DVD-lejátszót eladniuk az Egyesült Államokban. Ez csak és kizárólag a különálló, asztali HD DVD-egységekre vonatkozik. Így is, összesen a HD DVD-lejátszásra képes elektronikai eszközök száma még mindig kisebb, mint a Blu-ray-képeseké.

A fő különbség a két újgenerációs optikai olvasók eladása között az, hogy a HD DVD-képes készülékek nagy részét filmlejátszásra vásárolják, azonban a Blu-ray olvasóval felvértezett masinák nagy részét nem erre a célra szánják, hanem például inkább játékra, gondoljunk csak a PlayStation 3-ra. Ezt az állítást igazolja az olvasónként eladott filmek száma. Blu-ray fronton olvasónként 1 filmlemezt adtak el, míg a HD DVD esetén ez 4 darab/olvasó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward