144Hz, IPS, FreeSync: új gamer monitort készített az EIZO

Néhány szokatlan extrát is bedobott a kalapba az cég.

144Hz, IPS, FreeSync: új gamer monitort készített az EIZO

Az EIZO bemutatta legújabb gamer monitorát, aminek elég impresszív specifikációja lett. Kezdjük ott, hogy a FORIS FS2735 IPS panelt használ, de 144Hz-eset, úgyhogy a sebességre nem lehet panasz. Sajnos még mindig nincs túl sok olyan monitor, ami egyszerre hozná el nekünk a prémium panelt és a villámgyors képfrissítést, úgyhogy örömteli, hogy egy új versenyzőt láthatunk a színen. Az FS2735 ahogy az a nevéből is sejthető, 27 colos panelt használ, méghozzá 2560x1440-es felbontásút. A vezérlő chip támogatja a FreeSync-et, így egy megfelelő Radeonnal párosítva az újdonság dinamikus képfrissítési rátával is képes működni. Sajnos a sajtóközleményből nem derül ki, hogy mi a FreeSync működési tartományának az alja ebben az esetben, de remélhetőleg nem 40Hz, mint a kezdeti monitoroknál (ez sok esetben bizonyulhat túl magasnak).

A kijelző támogatja az EIZO G-Ignition szoftvercsomagját is, ami két részre oszlik jelen esetben, a G-Ignition Mobile-ra és a G-Ignition Drive-ra. Előbbinek hála Bluetoothon keresztül állítgathatjuk a megjelenített kép tulajdonságait (fényerő, kontraszt, stb.), a megfelelő iOS vagy Android (Windows Phone nincs) app letöltése után. A G-Ignition Drive pedig egy felhős tároló, amin a saját beállításainkat tárolhatjuk és oszthatjuk meg másokkal, valamint letölthetjük profi játékosok beállításait is.

Az FS2735 támogatja az EIZO Smart technológiáit: a Smart Insight Demolition a kép túl sötét és világos részeire vadászik, majd egyesével korrigál minden pixelt a jobb láthatóság érdekében, míg a Smart Resolution zajt és mosottságot keres a képen, és utóbbit korrigálja, anélkül hogy felerősítené a zajt.

A háttérvilágítás villódzás-mentes, ahogy az elvárható egy ilyen szintű monitornál, és szerencsére az állványzat is képes minden trükkre. Előre 5, hátra 35 fokban dönthető a képernyő, 155mm-en belül állítható a magassága, és a portré mód is támogatott. A nyakon egy fogantyú is van a könnyebb cipelés érdekében, és kábelrendezőt is kialakítottak rajta, hogy ne legyenek szanaszét a vezetékeink. Két 1 wattos hangszóró is került a fedélzetre, de ezektől mi nem számítanánk túl jó produkcióra, általában nem azért vannak ott, hogy megváltsák a világot.

A bemenetek között egy Displayport, két HDMI és egy DVI-D sorakozik. Ha a FreeSyncet is akarjuk használni, akkor a DisplayPorthoz kell nyúlnunk. Ezen felül van még a monitoron egy kétportos USB 3.0 hub és egy audió kimenet hangfalakhoz vagy füleshez.

Valamikor télen fog befutni az EIZO FS2735, de hogy pontosan milyen áron, azt még nem tudjuk. A specifikációjából és a gyártóból ítélve nem lesz olcsó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward