1440p-s felbontású panellel jön a Vivo új mobilja

Az Xplay3S új fejezet nyithat a felbontásháborúban a 2560 x 1440-es megjelenítőjével.

1440p-s felbontású panellel jön a Vivo új mobilja

Az okostelefonok felbontása egyre nagyobb méreteket ölt, így lényegében az nem is meglepetés, hogy a Full HD-t is sikerült átlépnie a fejlesztőknek. Az viszont már mindenképpen érdekes, hogy az új szintre egy feltörekvő kínai gyártó léphet először.

Néhány évvel korábban az okostelefonok általában 4 hüvely körüli méretekben tetszelegtek, és szó sem volt náluk HD felbontásokról. Aztán hirtelen a masinák növekedésnek indultak, és bemutatkozott az első olyan telefon, amely már 1280 x 720 képponttal büszkélkedhetett. A Samsung Galaxy Nexus 4,65 hüvelykre feszítette ki az akkor elképesztőnek tűnő pixelmennyiséget, az LG Optimus LTE meg 4,5 hüvelykkel dolgozott – ez a kettős jóformán egyszerre debütált. Itt azonban, mint azt tudjuk, nem torpant meg a fejlődés és közel egy évvel később előkerültek az 5 hüvelykes, 1080p-s Full HD felbontással felvértezett megjelenítők, először a HTC Butterfly-nál, később pedig az Oppo Find 5-nél. A távol-keleti megoldások már ekkor is közel jártak a technológiai elsőség begyűjtéséhez, most pedig a Vivonak sikerülhet is ez.

Az Xplay3S egyelőre nem mutatkozott be a nagyközönség előtt, "mindössze" beharangozták az eljövetelét, ami az újítását tekintve, reklám szempontjából jó lépésnek tűnik. A Vivo újdonsága hamarosan be fog mutatkozni, és mire összeáll, már garantáltan ismerni fogja mindenki a nevét. Tavaly egyébként éppen így lépett színre az Oppo Find 5, ami végül csak a második lett, így most sem zárható ki az, hogy egy jelentősebb konkurens megelőzze végül a Vivot. A kínai vállalat egyébként értelemszerűen nem magának gyártja az elképesztő pixelsűrűségű panelt, hanem valószínűleg az LG-től szerzik ezt be. Az LG Display augusztusban leplezte le az 5,5 hüvelykes, AH-ISP technológiát használó, 2560 x 1440 képpontos felbontású megoldását. Az LG és a Vivo kapcsolatát azonban hivatalosan semmi nem erősíti, és azt sem árulták el, hogy az Xplay3S átlója mekkora, így csak sejthetjük – ki egyelőre nem jelenthetjük biztosan –, hogy a fenti panellel lesz dolgunk.

A hatalmas felbontás megmozgatásához nagy számítási kapacitásra is szükség lesz, a készülék ennek megfelelően a Snapdragon 800 széria legerősebb chipjét fogja rejteni. Az MSM8974 AB utótaggal fémjelzett variánsánál az Adreno 330 grafikus egység órajele 450 helyett 550 MHz-es a 2,3 GHz-es frekvencián üzemelő Krait 400 processzormagok négyese mellett. A masina 4G TDD-LTE/FDD-LTE hálózati támogatással rendelkezik majd, így mindhárom kínai szolgáltató kínálatába bekerülhet majd. Mindössze ennyi biztos információval rendelkezünk az eszközzel kapcsolatosan, de akadnak még vad információk a Vivo háza táján. Néhány hete már egy lenyűgöző mobilos kamerát is előre vetítettek, ami nem kizárt, hogy ugyanebben az okostelefonban fog a nagyközönség elé állni. A Nikonnal közösen fejlesztett rendszer állítólag egy Nikon EXPEED chippel lesz ellátva, a CMOS szenzora 1/1.7 hüvelykesnek ígérkezik és 20,2 megapixeles állóképek készítésére lehet alkalmas. Az F/2.0-s apertúraértéket produkáló lencseegyüttessel megkoronázott főkamera vélhetően elforgatható lesz, így ez fog felelni a videócsevegésekért is.

A Vivo Xplay3S bemutatására még idén sor kerülhet, így remek ajándék lehet belőle a karácsonyfa alá, pontos dátumot azonban nem kaptunk mostanáig a vállalattól. Ugyanez a helyzet az árazással is, azt azonban biztosan kijelenthetjük ilyen tekintetben, hogy nem lesz olcsó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward