Shop menü

1440P-S FELBONTÁST ÉS 120 HZ-ES KÉPFRISSÍTÉST HOZ A GEFORCE NOW CHROME ÉS EDGE ALÁ

A játék-streaming szolgáltatás az említett webböngészők alatt is elérhetővé teszi a magasabb felbontás és a magasabb képfrissítési ráta előnyeit, de csak akkor, ha megfelelő előfizetéssel rendelkezünk...
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
1440p-s felbontást és 120 Hz-es képfrissítést hoz a GeForce Now Chrome és Edge alá

Az Nvidia fejlesztőcsapata folyamatosan dolgozik azon, hogy a GeForce Now egyre ütőképesebb lehessen, így egyre több gamer számára lehet vonzó alternatíva saját csúcskategóriás gamer PC helyett. A felhőtlen felhasználói élményhez persze megfelelő internet-sávszélességre is szükség van, valamint arra, hogy a hálózati kapcsolat stabil lehessen, ugyanis lényegében ettől függ leginkább a felhasználói élmény a felhasználói végponton. A GeForce Now eddig csak 1920 x 1080 pixeles natív felbontás és 60 Hz-es maximális képfrissítési ráta mellett üzemelhetett a Chromium alapú webböngészők, mind például a Microft Edge és a Google Chrome esetében, ám elérhetővé tettek egy magasabb szintet is, ami a dedikált GeForce Now alkalmazásban már jó ideje használható.

Az újítás jóvoltából immár a Chrome és az Edge alatt is élvezhetjük az 1440p-s felbontást és a 120 Hz-es képfrissítési rátát, ami főleg azon platformok esetében jöhet jól, amelyek nem rendelkeznek dedikált GeForce Now alkalmazással, ilyen például a Linux. Noha az újítás kiválóan hangzik, akár Chromebookok alatt is jól jöhet, ám van egy apró kis kitétel, aminek teljesülnie kell az újítás eléréséhez: szükség van az Nvidia RTX 3080-as előfizetésére, a többi előfizetés mellé sajnos nem jár ez az előny.

Galéria megnyitása

A GeForce Now lényege, hogy a játékok renderelése egy távoli szerveren történik, erre „bérelünk magunknak helyet”, ha előfizetünk, vagy éppen az ingyenes előfizetést használjuk, így meglévő játékainkat – például Steam könyvtárunkat – élvezhetjük a felhős szolgáltatás keretén belül. A renderelt képet stream formájában kapjuk, az irányítást pedig saját rendszerünkön végezzük, ezeket a parancsokat kapja vissza a szerver, így történik a játék vezérlése, éppen ezért fontos az alacsony ping, illetve az internetes sávszélességnek is teljesítenie kell az adott felbontáshoz tartozó minimális szintet.

A szolgáltatás rendelkezik egy alap előfizetéssel, ami ingyenes, ám itt maximum 1 órányi játékidőt kapunk egyszerre és sorban is kell állni a hardverért. Ez az „előfizetés” kiváló lehet, ha csak tesztelni szeretnénk a szolgáltatást. A következő a sorban a Priority előfizetés, amelynek keretén belül már RTX hardvert kapunk, az Nvidia szervereihez elsőbbséggel férünk hozzá, valamint egyszerre akár hat órát is játszhatunk egyhuzamban. Ez az előfizetés havi 9,99 dollárt kóstál. A csúcsot az RTX 3080 előfizetés képviseli, amelyen keresztül már RTX 3080 szintű teljesítményt kapunk, természetesen elsőbbségi hozzáféréssel, az 1080p-s felbontás és a 60 Hz-es képfrissítési ráta helyét pedig az 1440p és a 4K felbontás veszi át, a képfrissítési ráta pedig akár 120 Hz is lehet. Ez a csomag havi 19,99 dollárba kerül.

További információk itt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére