144 Hz-es IPS LCD panelt készít az LG

Az új panel csak Full HD felbontást kínál majd, de ennek persze lesznek előnyei – és hátrányai is.

144 Hz-es IPS LCD panelt készít az LG

Az Acer mellett már az ASUS is rendelkezik olyan 27 hüvelykes IPS panellel, amelynek maximális képfrissítési rátája 144 Hz-es értéket képvisel – igaz, az Acer megoldása a G-Sync, az ASUS terméke pedig a FreeSync technológiára támaszkodik. Viszont a jelek szerint mindkét monitor ugyanazt az AU Optronics panelt használja, csak a vezérlés más. Úgy tűnik, az említett gyártók termékeinek hamarosan egy új riválissal is meg kell küzdeniük, ugyanis a TFT Central beszámolója alapján már az LG is kifejlesztett egy magas képfrissítési rátájú IPS panelt.

Az új panel az LM270WF8-as típusjelzést viseli, alapvető tulajdonságok tekintetében pedig megegyezik az AU Optronics megoldásával, azaz a 27 hüvelykes képátló mellé 144 Hz-es maximális képfrissítési ráta társul. Óriási különbség, hogy míg az AU Optronics panelje 2560 x 1440 pixeles natív felbontást kínál, addig az LG megoldásánál 1920 x 1080 pixeles felbontással kell beérni.

A Full HD felbontás egy 27 hüvelykes képátlójú monitoron nem túl sok, de játékra ettől még bőven jó lehet az LG újdonsága. Már csak azért is, mert az 1080p-s felbontást egyszerűbben kiszolgálhatják a gamer konfigurációk, így magasabb képfrissítési ráta elérésére is van mód – egy viszonylag olcsóbb konfigurációval is. További előny, hogy a monitor érezhetően olcsóbb is lehet, mint riválisai, így szélesebb rétegek érhetik el. Vásárlás előtt csak el kell dönteni, mely szempontok a legfontosabbak, azaz feltétlenül szükséges-e a 2560 x 1440 pixeles felbontás.

A TFT Central értesülései szerint az új panel sorozatgyártása valamikor az idei év harmadik negyedévében kezdődhet meg, azaz még sok víz lefolyik a Dunán, mire megérkezik az első LM270WF8 alapú gamer monitor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward