14 új Ivy Bridge processzor mutatkozott be

Az újdonságok között Core i3-as sorozatú példányok sajnos egyáltalán nincsenek.

14 új Ivy Bridge processzor mutatkozott be

Az új központi egységek között asztali modelleket éppúgy találunk, mint noteszgépekbe szánt, normál feszültséggel működő, illetve alacsony fogyasztású példányokat. A 14 újdonság között négy normál feszültség mellett üzemelő mobil processzor, négy alacsony feszültség mellett üzemelő, ugyancsak mobil processzor és hat új asztali processzor lapul.

Kezdjük a sort a kifejezetten ultrabookokba, illetve ultravékony noteszgépekbe szánt alacsony fogyasztású mobil processzorokkal.

A BGA tokozással érkező újdonságok mindannyian két processzormagot kínálnak, de rendelkeznek HT támogatással is, így egyidejűleg akár négy szálon is képesek dolgozni. A termékek – ahogy az a fenti táblázatból is kiderül – mindannyian 17W-os TDP-vel rendelkeznek, így alap órajelük viszonylag szerény. A DDR3-1600 MHz-es memóriamodulokkal minden példány megbirkózik. IGP tekintetében nincs különbség az újdonságok között: mindannyian HD Graphics 4000-es integrált videó vezérlőt használnak, amely 350 MHz-es alap órajelen ketyeg. IGP Turbo órajel tekintetében az i5-3317U kilóg a sorból a maga 1050 MHz-es értékével, a többieknél azonban 1150 MHz-es Turbo órajel áll rendelkezésre.

A normál feszültség mellett üzemelő mobil processzoroknál már nem 17W-os, hanem 35W-os TDP-vel kell számolni. A kétmagos, HT támogatással is ellátott újdonságok mindegyike Intel HD Graphics 4000-es IGP-t tartalmaz, ami minden esetben 650 MHz-es alap órajelen ketyeg, de Turbo órajel tekintetében ezek között a processzorok között is van némi eltérés. Az új kétmagosok DDR3-1600 MHz-es memóriatámogatással érkeznek, egyéb tulajdonságaikat pedig a fenti táblázat tartalmazza.

Asztali fronton négymagos és kétmagos processzorok egyaránt találhatóak a frissen megjelent termékek között. A négymagosok nem rendelkezek HT támogatással, viszont kétmagos társuk, az i5-3470T igen. Utóbbi processzor egyébként azért különleges, mert alacsony feszültség mellett üzemel, így TDP-je mindössze 35W, cserébe ennél a processzornál 6 MB-nyi helyett csak 3 MB-nyi L3 Cache áll rendelkezésre. A többi újdonság pontos specifikációit ezúttal is a fenti táblázat foglalja össze. A fentebb látott mobil processzorokkal ellentétben ezeknél az asztali példányoknál már csak egyetlen egy új modell használ Intel HD Graphics 4000-es IGP-t, méghozzá a Core i5-3475S, a többieknek be kell érniük a gyengébb, HD Graphics 2500-as típusjelzésű videó vezérlővel.

A kétmagos processzorok piacán elsőként a fentebb látott Core i5-ös és Core i7-es modellek szállítása kezdődik meg, a Core i3-as példányokra, valamint a Pentium és Celeron sorozatú újdonságok megjelenésére még egy kicsit várni kell.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward