14 milliárd dollárba kerül a Samsung új üzeme

Az új félvezetőgyártó üzem hatalmas lesz: 400 futballpályányi területet foglal majd el, ha felépült.

14 milliárd dollárba kerül a Samsung új üzeme

A Samsung egy új félvezetőgyártó üzem építésébe kezdett, amelynek felhúzása a dolgok jelenlegi állása szerint 14,3 milliárd dollárba kerül majd. A legújabb üzemnek a Dél-Koreában található Pyeongtaek City ad helyet. Ez az új üzem lesz a Samsung eddigi legnagyobb, egyetlen termelősorra fordított befektetése, ahol a pletykák szerint DRAM chipek, illetve IoT eszközökbe szánt chipek készülhetnek – igaz a Samsung hivatalos bejelentése szerint még nem dőlt el 100%-ban, pontosan milyen termékek gyártására specializálódik a friss gyáregység.

Az Austinban található üzem

Az viszont biztos, hogy az új üzem az ország legnagyobb félvezetőgyártó egysége lesz. A félvezetőgyártó üzemegység hatalmas kiterjedésére jellemző, hogy területén akár 400 futballpálya is elférne, hiszen egy több, mint 30 millió négyzetláb, azaz 2,8 millió négyzetméter körüli alapterületű gyárterületről van szó. Ezt a térséget már most is Samsung Semiconductor Valley (Samsung Félvezető Völgy) néven emlegetik – ez a méret alapján nem is meglepő.

Az előzetes hírekből az sajnos nem derül ki, hogy a Samsung pontosan mely gyártástechnológiát vezeti be elsőként az új üzemben. Mivel a termelés várhatóan 2017 első felében indul meg, így jó esély van rá, hogy az első chipek 10 nm-es csíkszélességgel készülnek majd. Érdekesség, hogy a Samsungnak jelenleg Dél-Koreában két félvezetőgyártó üzeme van, amelyek közül az egyik még mindig épül. Ezeken kívül a cég a Texas államban található Austinban is rendelkezik egy harmadik gyárral.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward