14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital

Az SMR adatrögzítő technológia köré épülő merevlemezek héliummal töltött házzal érkeznek.

14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital

A Western Digital bemutatta a piac legnagyobb adattároló kapacitású merevlemezét, az Ultrastar DC HC620-as sorozatot erősítő 15 TB-os modellt, amely mellé egy 14 TB-os kiadás is érkezik. Mindkét friss adattároló SMR, azaz Shingled Magnetic Recording technológia köré épül, vagyis az adatsávok átlapolással foglalnak helyet a merevlemez korongon. Ebből – és az óriási adatsűrűségből – adódóan a folyamatos maximális olvasási sebesség kiválóan alakul, csak úgy, ahogy a folyamatos írási tempó is, például archiválás során, ám a dolognak árnyoldalai is vannak. Az SMR technológia jóvoltából a véletlenszerű írási teljesítmény meglehetősen gyenge, így írás-intenzív feladatokra abszolút nem alkalmasak az új merevlemezek. Sokkal inkább olyan szerepkörbe szánja őket a gyártó, ahol egyszer felírják rájuk az adatokat – például az archiválásra szánt fájlokat, biztonsági mentéseket, vagy éppen a terjeszteni kívánt tartalmakat – majd az írás után csak olvasás-intenzív feladatokkal terhelik őket.

Galéria megnyitása

A negyedik generációs üzleti HeliSeal platform köré épülő adattárolók héliummal töltött házzal érkeznek, amelyben összesen nyolc darab HDD korong foglal helyet. Ezek a 14 TB-os modellnél 1,75 TB-osak (1034 Gb/inch2), a 15 TB-os változatnál pedig 1,875 TB-osak (1108 Gb/inch2). Mindkét HDD-re 512 MB-nyi gyorsítótár kerül, amire az úgynevezett Indirection Table Management-tel kapcsolatos adatok is felkerülnek – ezek segítenek a fizikai szektorok és a logikai szektorok gyors összekapcsolásában. A két új merevlemez közül a 15 TB-os akár 255 MB/s-os adatátviteli tempó elérésére is képes, a 14 TB-os modellnél pedig 233 MB/s a plafon – ezek az adatok a folyamatos írásra és a folyamatos olvasásra egyaránt érvényesek.

Az új merevlemezek 5 év jótállással kerülnek forgalomba, elsősorban azonban kiválasztott megrendelők számára lesznek elérhetőek, így kereskedelmi árukról nem is érkezett hír.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap