1300 wattos EVGA tápegység 10 év garanciával

Az EVGA újdonsága 1300 wattos teljesítményével, 80 Plus Gold minősítésével és 10 évnyi garanciaidejével emelkedik ki a tápegységek igencsak zsúfolt mezőnyéből.

1300 wattos EVGA tápegység 10 év garanciával

A SuperNOVA 1300 G2 egy igazán ütős tápegység, amely hatalmas teljesítményével még a felsőkategóriás gamer konfigurációkat is lazán kiszolgálja. A hatalmas teljesítmény mellé remek hatásfok is társul, így a tápegység megfelel a 80 Plus Gold szabvány követelményeinek is, igaz, a minősítés odaítélése még folyamatban van. Ez a minősítés egyébként annyit jelent, hogy tipikus terhelés alkalmával 90% körüli hatásfokra lehet számítani.

Maga az újdonság egyetlen +12V-os tápágat kínál a rendszer számára, amelyen keresztül maximum 108,3 ampernyi áramerősséget tud leadni. A stabil, megbízható működésről minőségi komponensek gondoskodnak, amelyek között japán szilárdtest kondenzátorok is jelen vannak. A megfelelő hűtésről egy 140 milliméteres átmérőjű, dupla golyóscsapágyazással ellátott légkeverő gondoskodik, ami rendkívül halkan és hatékonyan dolgozik. Az új tápegység DC-DC típusú felépítéssel érkezik, azaz a +5V-os és a +3,3V-os feszültségeket a +12V-os tápág segítségével állítja elő. A rendszer hatékonyságát LLC rezgőkör javítja.

Az új tápegység teljesen moduláris felépítéssel érkezik, azaz minden tápkábele lecsatolható, így csak azokat a kábeleket kell hozzá csatlakoztatni, amelyekre feltétlenül szükség van. A teljesen moduláris felépítés nem csak szebbé, átláthatóbbá teszi az adott konfiguráció belsejét, de ahhoz is hozzájárul, hogy a friss levegő akadálytalanul végighaladjon a rendszeren, így a szellőzés hatásfoka kiváló lehet.

Az egyes tápágak terhelhetősége
Az egyes tápágak terhelhetősége

A rendelkezésre álló tápcsatlakozók száma
A rendelkezésre álló tápcsatlakozók száma

Az új tápegység túlfeszültség, túl alacsony feszültség, túláram, túlterhelés, rövidzárlat és túlmelegedés ellen egyaránt tartalmaz védelmet. Az alábbi fotón a tartozékokat vehetjük szemügyre.

A SuperNOVA 1300 G2 az Intel Haswell APU egységeivel is tökéletesen kompatibilis, azaz támogatja a C6-os és C7-es energiatakarékossági módok használatát. Az új tápegység Nvidia SLI Ready minősítésre is pályázik - ennek odaítélése még folyamatban van.

Az EVGA SuperNOVA 1300 G2 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward