128 GB-os DDR4-3200 MHz-es memóriacsomag a G.Skilltől

Az óriási kapacitás mellé viszonylag magas órajel társul, az időzítésekre pedig aligha lehet panasz, hisz jobbak, mint a JEDEC szabványban lefektetett paraméterek.

128 GB-os DDR4-3200 MHz-es memóriacsomag a G.Skilltől

A G.Skill egy új, prémiumkategóriás DDR4-es memóriacsomagról rántotta le a leplet, amely a Ripjaws V családot erősíti. A különleges memóriacsomagban nyolc darab 16 GB-os memóriamodul lapul, így a nyolc memóriafoglalattal ellátott X99-es alaplapokat veszi célba.

A friss, 128 GB-os teljes kapacitást kínáló memóriacsomag moduljai fekete nyomtatott áramköri lapra épülnek, memóriachipjeiket pedig igényes kidolgozású, ugyancsak feketében pompázó alumínium hűtőborda fedi, amelyen a gyártó logója is jelen van. Az egyes memóriamodulok 16 GB-os kapacitással bírnak, effektív órajelük pedig DDR4-3200 MHz, ami a 128 GB-os memóriacsomagok piacán igen figyelemreméltó érték. Ehhez az effektív órajelhez 1,35 voltos üzemi feszültség és meglehetősen alacsony, CL14-14-14-34-es időzítések társulnak. Az említett névleges üzemi paramétereket az XMP 2.0-s profil aktiválásával lehet beállítani – ehhez csak az adott alaplap BIOS-ába kell ellátogatni.

Az új memóriamodulok természetesen a JEDEC szabványban meghatározott DDR4-2133 MHz-es órajelet is támogatják, amelyhez CL 15-15-15-35-ös időzítések és 1,2 voltos üzemi órajel társul. A szabványos órajeleken garantáltan elindulnak a memóriamodulok, a névleges paraméterek beállítása azonban már a tuning kategóriájába tartozik.

A teszt részletei. A kép nagyítható!

A G.Skill szakemberei természetesen alaposan letesztelték a memóriacsomag stabilitását: egy MSI X99A Godlike alaplap és egy Intel Core i7-5960X processzor társaságában hibátlanul üzemeltek a memóriamodulok névleges paraméterek mellet még 42 órányi folyamatos terhelés után is.

A G.Skill Ripjaws V sorozatot erősítő 128 GB-os DDR4-3200 MHz-es memóriacsomag februártól lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 1069,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward