120Hz-es monitor különlegesség az LG-től

Második alkalommal éljük a 3D szemüvegek korát és ennek apropóján találkozhattunk már néhány 120Hz-es kijelzővel, ám a prémium paneles monitorok környékét eddig még elkerülte a 3D-láz.

120Hz-es monitor különlegesség az LG-től

Második alkalommal éljük a 3D szemüvegek korát és ennek apropóján találkozhattunk már néhány 120Hz-es kijelzővel, ám a prémium paneles monitorok környékét eddig még elkerülte a 3D-láz. Az LG úgy gondolta, betömi a lyukat, így hamarosan egy új monitor különlegességet tisztelhetünk az E2370V típus személyében. A 23 inches kijelző nemcsak a 120Hz-es képfrissítése, hanem LED-es háttérvilágítása miatt is a középpontba kerülhet, ez már önmagában is ritkaság a prémium paneles kijelzők közt.

A monitorban UH-IPS típusú panel található, ami a cég saját fejlesztése és a szokásos 178 fokos betekintési szögeket tudja. A kijelzőn 1920*1080 képpont található, a háttérvilágítás 250 cd/m^2 fényerővel rendelkezik, a statikus kontrasztérték 1000:1, amit a monitor 50 000:1 értékre tornázhat fel dinamikusan. Nem kétséges, hogy a kijelzőt játékosoknak szánják, a magas képfrissítést válaszidő-gyorsítással (6ms GTG) és Thru Mode technológiával is megspékelték. Ez utóbbi már ismerős lehet a W2363D modellből, ami hatásosan csökkenti le a bemeneti késést. Az alacsony felbontású játékokra is gondoltak, azt ígérik, hogy a monitor kitűnő interpolációs technikával rendelkezik majd, így nem kell tartanunk a homályos megjelenítéstől sem. Szintén fontos momentum, hogy az E2370V típus is megkapja a monitor mogul újabb, intelligens képarány kezelését, mely minden esetben automatikusan igazítja a képet a helyes arányra. A kényelmet szolgálja még az egyérintéses módváltó gomb, amivel gyorsan kapcsolhatunk át 3D módból, mozi vagy normál képbeállításainkra.

A készülék egyszerű állvánnyal érkezik. Alapvetően szögletes formaterve az E60V szériából már ismerős lehet, a félig áttetsző, zongoralakk fekete káva stílusos, amivel a monitor biztosan nem vall szégyent. Különlegesség gyanánt PIP (kép-a-képben) módot és egy távirányítót is kapunk hozzá, arra az esetre, ha a kávába épített nyomógombok nem nyernék el tetszésünket. A video bemenetek közt két HDMI, egy DVI-D és egy VGA csatlakozó szerepel. A készülék falra is felszerelhető, súlya pedig 4,36 kg. Méretei: 50,54 cm * 41,28 cm * 17,48 cm, ezek átlagos értékek, a panel viszont kimondottan vékony lesz a maga 19,1 mm-es vastagságával.

A monitor Japánban már 400 dollár körüli áron kapható, a hazai megjelenésről egyelőre nincs információnk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward