120-szoros zoom jöhet a Xiaomitól

A Xiaomi CAS néven bukkant fel egy olyan eszköz, ami soha nem látott szintre emelheti az okostelefonokban a zoomolást.

120-szoros zoom jöhet a Xiaomitól

A Xiaomi az elmúlt időszakban egyre többet tesz azért, hogy kiemelkedő kamerás lehetőségeket biztosítson a felhasználók számára. A vállalat hozzájárult ahhoz is, hogy már 108 megapixeles kamera található néhány készülékben, hiszen az első ilyen szenzort (ISOCELL HMX) a Samsunggal közösen hozta létre, és elsőként használta fel. Most pedig már egy újabb innovatív fejlesztésen dolgozik.

Galéria megnyitása

Az egyelőre még csak Xiaomi CAS néven említett, tervezés alatt álló eszközben a vállalat állítólag egy olyan optikát használ majd, ami teljesen új szintre emelheti a zoomolást. Akár 120-szoros mértékben is lehet majd közelíteni ezzel a készülékkel. De szerencsére a mérnökök nem egyszerűen a digitális zoomnak a növelésével érhetik ezt el.

Az újdonság esetében a Xiaomi egy olyan optikát vehet használatba, ami messze túlmutat a mostani periszkópos egységeknek a képességein. A CAS fejlesztői néven futó szerkezet elvileg 12-szeres optikai zoomra lesz képes. Ez több mint a kétszerese lenne annak, amit például a Mi 10 Lite Zoom Edition tud, azzal az okostelefonnal ugyanis legfeljebb 5-szörös optikai zoom érhető el.

Galéria megnyitása

Valószínűleg itt is periszkópos kialakításról beszélhetünk majd, de gazdagon tartogathat meglepetéseket az újítás. Elképzelhető, hogy a veszteségmentes zoomolásba a szenzor is be lesz majd vonva, ugyanis láttunk már ilyen megoldást a Xiaominál, és az eddigiknél nagyobb helyet foglalhat majd el a burkolat alatt a fektetett lencserendszer. A kamerák terén sűrűn rukkolnak elő a vállalatok új elképzelésekkel, szóval akár jelentősebb változással is számolni lehet.

Sajnos több részletet egyelőre nem tudunk a fejlesztés alatt álló eszközzel kapcsolatosan. Az sem ismert még, hogy egyáltalán milyen stádiumban lehet, mikor készülhet el, mint ahogy az is nyitott kérdés, hogy milyen névre hallgathat majd a 120-szoros zoomolási lehetőséget biztosító masina. Az első találgatások szerint ez a Mi CC-szérián belül bukkanhat fel elsőként. Talán a Mi CC10 Próként ismerheti majd meg a világ, miután tavaly a vállalat a 108 MPixeles képalkotót először a Mi CC9 Pro fedélzetén mutatta be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap