12 TB-os WD Purple HDD megfigyelő rendszerekbe

Az új merevlemez kifejezetten jó választás mesterséges intelligenciával kiegészített megfigyelő rendszerekhez, hiszen speciális firmware dolgozik rajta, ami a konkurenseknél kétszer több AI csatorna kezelését teszi lehetővé.

12 TB-os WD Purple HDD megfigyelő rendszerekbe

A Western Digital Purple merevlemez-sorozatában eddig a 10 TB-os modell képviselte a csúcsot, a terhelhetősége pedig 360 TB/év volt. Az új, 12 TB-os merevlemez szintén 360 TB/éves írási terhelhetőséggel büszkélkedik, maximum 64 kamera kezelését teszi lehetővé és a mesterséges intelligencián alapuló videó analitikai rendszereket is támogatja, hála az AllFrame AI névre keresztelt firmware-nek, amit a speciális felhasználási módra optimalizáltak.

A 3,5 hüvelykes merevlemez korongjai 7200-as percenkénti fordulatszámmal dolgoznak, így aktív módban 6,6 wattos fogyasztásra és 29 dB(A) zajszintre számíthatunk. A SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel szerelt újdonság maximum 245 MB/s-os folyamatos adatátviteli sebességre képes, egyidejűleg pedig akár 32 AI streamet is képes kezelni. Ahogy 10 TB-os társa, úgy a 12 TB-os változat is lehetővé teszi 16 merevlemezből álló adattároló tömbök létrehozását. A merevlemez egyidejűleg képes több nagyfelbontású videó folyam rögzítésére, valamint a mélytanulással és analitikával kapcsolatos mesterséges intelligencia kiszolgálására – utóbbiak a már rögzített videó tartalmat elemzik.

Galéria megnyitása

A mesterséges intelligenciát használó megfigyelő rendszer segítségével a rögzített videóban hamar felismerhető a mozgó objektum, valamint azonosítására is mód nyílik, így eldönthető, jelent-e közvetlen veszélyt, vagy sem. Így nagyobb eséllyel kerülhetők el a téves riasztás okozta kellemetlenségek, hiszen egy lehulló falevél, egy elhaladó állat, illetve egy becsillanó fénysugár nem generál felesleges riasztást. Az újfajta rendszerek az arcfelismerés révén több heti vagy több hónapnyi videóban is megtalálhatják a keresett személyt, de az okos városokban is jól jöhetnek, például a forgalom eloszlásának modellezésére. Ehhez persze az új merevlemez mellett CPU és GPU alapú neurális hálózatra is szükség van.

Az AllFrame AI firmware jóvoltából az új merevlemez 10 TB-os társához hasonlóan a konkurenseknél kétszer több, azaz 16 AI csatorna és 32 AI stream kiszolgálására képes. A 10 TB-os változat 399 dollárba kerül, míg 12 TB-os társáért 479 dollárt kérnek el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward