12 TB-os külső merevlemez a Western Digital-tól

Az új külső merevlemez RAID 0 módban használva 290 MB/s-os tempót diktál, de nem csak RAID 0 módban használható.

12 TB-os külső merevlemez a Western Digital-tól

A Western Digital szinte futószalagon ontja magából az újabbnál újabb termékeket. A vállalat a napokban lerántotta a leplet frissített WD RED merevlemezcsaládjáról, amelynek tagjai a NAS-okban találhatják meg helyüket – az 5 TB és 6 TB-os modellekkel együtt, amelyek már elérhetőek. Ezzel együtt egy új HDD család is bemutatkozott, amely a WD RED Pro nevet viseli. Ezek az üzleti felhasználóknak szánt megoldások gyorsabbak, mint WD RED sorozatú társaik, valamint hosszabb garanciaidő is vonatkozik rájuk, ahogy azt korábbi hírünkben már megírtuk.

Most eljött az idő, hogy a Western Digital My Book Duo sorozata is frissüljön, amelynek tagjai egyébként az elmúlt hónap folyamán mutatkoztak be. A bejelentés alkalmával a csúcsmodell még csak 8 TB-nyi adattároló kapacitást kínált, most azonban frissült a felhozatal, így már 12 TB-os My Book Duo is szerepel a listán.

A 12 TB-os modell belsejében két darab 6 TB-os WD RED merevlemez lapul, amelyek többféle módon is használhatóak. Ha akarjuk, akkor a két HDD két különálló adattárolóként működik, de akár össze is fűzhetjük őket, így a RAID 0 módban rejlő előnyök kiaknázhatóvá válnak. RAID 0 módban a külső merevlemez 290 MB/s-os maximális adatátviteli sebességgel rendelkezik, ami már egész kellemes érték. Ha a biztonságra helyezzük a hangsúlyt, akkor a RAID 1 módot, azaz a tükrözést kell választani, igaz, ekkor 12 TB-nyi helyett csak 6 TB-nyi tárhely áll rendelkezésre, viszont cserébe adataink akkor is megmaradnak, ha az egyik HDD tönkremegy. A WD My Book Duo merevlemezek gyárilag RAID 0 módba konfigurálva kerülnek az üzletek polcaira, és 256-bites hardveres AES adattitkosítással is rendelkeznek. Fontos, hogy a WD My Book merevlemezek nem szoftveres, hanem hardveres RAID technológiára támaszkodnak, azaz a RAID tömb menedzseléséről dedikált processzor gondoskodik, ami több szempontból is előnyös.

Az új külső merevlemezek a WD SmartWare Pro adatmentő szoftverrel gondoskodnak fontosabb dokumentumaink helyi – akár teljesen automatikus – mentéséről és tárolásáról, de a kínálatban integrált Dropbox támogatás is jelen van. Extraként rendszerszintű adatmentésre is van mód, hála az Acronis True Image WD Edition szoftvernek, ami ugyancsak tartozék.

A My Book Duo sorozat tagjai egyetlen USB 3.0-s porton keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez, de emellett két további USB 3.0-s port is található rajtuk, amelyeken keresztül további adattárolók csatlakozhatnak hozzájuk. Az extra USB 3.0-s portok persze mobileszközök akkumulátorának töltésére is használhatóak.

Az új, 12 TB-os külső HDD hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd. A 8 TB-os modell, amely már kapható, 369 euróba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward