110 millió dolláros büntetés a TorrentSpy-nak

A TorrentSpy - aki a legnagyobb külföldi torrent oldalak egyike volt - március 24-én bezárta weboldalát és befejezte az egyesek szerinti jogsértő cselekedetét, azaz az illegális tartalmak letöltéséhez szükséges torrent fájlok terjesztését. Az említett oldal rendkívül népszerű torrent-kereső website volt, ám most úgy tűnik, hogy az üzemeltetők ennyivel sajnos nem fogják megúszni a dolgokat, ugyanis az ügy bíróságra került, ahol a TorrentSpy elvesztette a pert az MPAA-val (Motion Picture Association of Amerika, azaz Amerikai Mozgókép Szövetség) szemben.

110 millió dolláros büntetés a TorrentSpy-nak

A TorrentSpy - aki a legnagyobb külföldi torrent oldalak egyike volt - március 24-én bezárta weboldalát és a pereskedés hatására befejezte az egyesek szerinti jogsértő cselekedetét, azaz az illegális tartalmak letöltéséhez szükséges torrent fájlok terjesztését. Az említett oldal rendkívül népszerű torrent-kereső website volt, ám most úgy tűnik, hogy az üzemeltetők ennyivel sajnos nem fogják megúszni a dolgokat, ugyanis az ügy bíróságra került, ahol a TorrentSpy elvesztette a pert az MPAA-val (Motion Picture Association of Amerika, azaz Amerikai Mozgókép Szövetség) szemben.

A kaliforniai szövetségi bíró, Florence-Marie Cooper úgy látta a helyzetet, hogy a TorrentSpy a korábbi cselekedetének tekintetében bűnös, ezért a bíróság rendkívül nagymértékű büntetést szab ki rá, amely egészen pontosan 110.970.000 dollárt jelent. Hasonló mértékű büntetést még nem szabtak ki hasonló bűncselekményért, így az ítélet precedens értékű.

Galéria megnyitása

"A TorrentSpy elmarasztalása a stúdiók győzelmeként fogható fel: az ítélet azt demonstrálja, hogy a hasonló kalóz oldalak nem folytathatják tevékenységüket anélkül, hogy szembe ne néznének a jogtulajdonosok által indított könyörtelen bírósági eljárással." - nyilatkozta az MPAA vezérigazgatója, Dan Glickman.

A TorrentSpy ügyvédei várhatóan nem hagyják szó nélkül az ítéletet, és megpróbálnak majd fellebbezni, illetve hatást gyakorolni a bíróságra, hogy megváltoztassa jelenlegi döntését. Hogy mekkora sikerrel járnak, az hamarosan kiderül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap