110 millió dolláros büntetés a TorrentSpy-nak

A TorrentSpy - aki a legnagyobb külföldi torrent oldalak egyike volt - március 24-én bezárta weboldalát és befejezte az egyesek szerinti jogsértő cselekedetét, azaz az illegális tartalmak letöltéséhez szükséges torrent fájlok terjesztését. Az említett oldal rendkívül népszerű torrent-kereső website volt, ám most úgy tűnik, hogy az üzemeltetők ennyivel sajnos nem fogják megúszni a dolgokat, ugyanis az ügy bíróságra került, ahol a TorrentSpy elvesztette a pert az MPAA-val (Motion Picture Association of Amerika, azaz Amerikai Mozgókép Szövetség) szemben.

110 millió dolláros büntetés a TorrentSpy-nak

A TorrentSpy - aki a legnagyobb külföldi torrent oldalak egyike volt - március 24-én bezárta weboldalát és a pereskedés hatására befejezte az egyesek szerinti jogsértő cselekedetét, azaz az illegális tartalmak letöltéséhez szükséges torrent fájlok terjesztését. Az említett oldal rendkívül népszerű torrent-kereső website volt, ám most úgy tűnik, hogy az üzemeltetők ennyivel sajnos nem fogják megúszni a dolgokat, ugyanis az ügy bíróságra került, ahol a TorrentSpy elvesztette a pert az MPAA-val (Motion Picture Association of Amerika, azaz Amerikai Mozgókép Szövetség) szemben.

A kaliforniai szövetségi bíró, Florence-Marie Cooper úgy látta a helyzetet, hogy a TorrentSpy a korábbi cselekedetének tekintetében bűnös, ezért a bíróság rendkívül nagymértékű büntetést szab ki rá, amely egészen pontosan 110.970.000 dollárt jelent. Hasonló mértékű büntetést még nem szabtak ki hasonló bűncselekményért, így az ítélet precedens értékű.

"A TorrentSpy elmarasztalása a stúdiók győzelmeként fogható fel: az ítélet azt demonstrálja, hogy a hasonló kalóz oldalak nem folytathatják tevékenységüket anélkül, hogy szembe ne néznének a jogtulajdonosok által indított könyörtelen bírósági eljárással." - nyilatkozta az MPAA vezérigazgatója, Dan Glickman.

A TorrentSpy ügyvédei várhatóan nem hagyják szó nélkül az ítéletet, és megpróbálnak majd fellebbezni, illetve hatást gyakorolni a bíróságra, hogy megváltoztassa jelenlegi döntését. Hogy mekkora sikerrel járnak, az hamarosan kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward