11 órán át álltak az Apple különböző szolgáltatásai

A kellemetlen eset nem csak dollármilliókban mérhető anyagi károkat okozott, de a vállalat renoméját is megtépázta egy picit.

11 órán át álltak az Apple különböző szolgáltatásai

Szerdán az Apple elég nagy pácban volt, ugyanis több, mint 11 órára álltak le egyes internetes szolgáltatásai. Ez a felhasználók számára roppant kellemetlen volt, de az Apple illetékeseinek még jobban főhetett a fejük: a kiesés dollármilliókban mérhető károkat okozott.

Az Apple szakemberei nyugati parti idő szerint éjjel 2 órakor vették észre a meghibásodást, amelynek következtében nem lehetett alkalmazásokat, videókat és zenéket letölteni. A belső névszerver-probléma miatt leállt az App Store és az iTunes, de a kellemetlenség ideiglenesen a Mac App Store-t és az iBooks Store-t is megbénította.

Felhasználói beszámolók szerint az iCloud Mail esetében szintén működésbeli problémák mutatkoztak, ám ezeket mintegy négy órán belül sikerült elhárítani. Az App Store már nem volt ilyen szerencsés, az ugyanis több, mint 11 órán át elérhetetlen volt.

Az Apple szervereit érintő belső DNS hiba most különösen rosszul jött az Apple számára, ugyanis a nemrégiben tartott nagyszabású eseményt követően még mindig nagy figyelem irányul a vállalatra, így egy ehhez hasonló malőr nem csak dollármilliós bevételkiesést okoz, de a vállalat renoméját is megtépázza egy kicsit.

A szolgáltatások azóta zavartalanul üzemelnek – reméljük, hasonló meghibásodásra nem kerül sor a közeljövőben. A technikai hiba híre egyébként az Apple részvényárfolyamán is meglátszott: kismértékű esés mutatkozott a kereskedés zárásakor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward