11 adattárolót fogad a Lian Li Mini-ITX PC háza

A PC-Q26-os modell elegáns, minimalista kivitelben próbálja meghódítani a piacot.

11 adattárolót fogad a Lian Li Mini-ITX PC háza

A Mini-ITX alaplappal szerelt helytakarékos konfigurációk több célra is rendkívül ideálisak lehetnek: építhető belőlük például akár otthoni fájlszerver is. Persze az esetek többségében megtorpedózza a tervet a kiszemelt kuckó, hiszen a kompaktság sokszor a bővíthetőség rovására megy. A Lian Li új, PC-Q26-os számítógépháza ebből a szempontból kivétel, hiszen bár Mini-ITX formátumú alaplapokat fogad, mégis képes elszállásolni akár egy igen combos RAID tömböt is, hála a 11 adattárolót fogadó beltérnek.

Az alumíniumból készített termék 200 milliméter széles, 395 milliméter magas és 410 milliméter mély, tömege pedig 4,6 kilogramm.

Az újdonság esetében az adattárolók a ház elején kialakított keretben kapnak helyet, amely 10 darab 3,5 hüvelykes, illetve 1 db 2,5 hüvelykes meghajtónak biztosít helyet. A fiókokba szerszámok használata nélkül illeszthetjük be a meghajtókat, a felfogatás pedig rezgéscsillapított. Extraként a felső két bővítőhely Hot Swap támogatással rendelkezik. A rendszer szellőztetéséről három darab 120 milliméteres előlapi-, illetve egy 120 milliméteres tetőlapi légkeverő gondoskodik, de ezeken kívül a ház oldalára egy 120 milliméteres, a ház hátuljára pedig egy 80 milliméteres ventilátor is elfér. A port mágnesesen rögzülő porszűrők tartják távol.

Az alaplaptálcán megtaláljuk a szokásos szerelőablakot, de a kábelmenedzsmentet segítő kivágások sem hiányoznak innen. A termék belsejében maximum 150 milliméter magas processzorhűtő, illetve maximum 190 milliméter hosszú tápegység és videokártya kaphat helyet. PCI bővítőhelyből összesen kettő van.

A letisztult, minimalista formavilággal érkező PC-Q26 előlapján a szokásos audió csatlakozók mellett két USB 3.0-s port is lapul. Az elegáns, szálcsiszolt alumínium panelekkel rendelkező, feketében és ezüstben egyaránt elérhető újdonság listaára 189 dollár lesz, elsőként pedig Észak-Amerikában kerül az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward