1080p-s kamerát és Minecraft-et kap a Raspberry Pi

Nem csak a friss kamera érkezik, hanem a Minecraft: Pi edition kiadása is.

1080p-s kamerát és Minecraft-et kap a Raspberry Pi

A Raspberry Pi háza tájáról mindig érkezik valami érdekes hír: korábban annak örülhettek a termék tulajdonosai, hogy egy BIOS frissítéssel jelentősen gyorsult az apróság, előtte pedig már égésgátló réteggel ellátott házat is bemutattak hozzá. Ezúttal arról érkezett hír, hogy a pici konfiguráció hamarosan 1080p-s kamerát kap, sőt, a Minecraft portolt változatának futtatására is képes lesz.

[bold]Értelmet nyer a CSI interfész

[/bold]

A friss, 5 megapixeles Full HD kamerát az Electronica 2012 kiállítás alkalmával már bemutatták az alapítvány illetékesei. A bemutatóból kiderült, hogy az 5 megapixeles felbontású kamerával akár 30 képkocka/másodperces sebesség mellett is készíthetünk 1080p-s videókat, ami igen jó hír.

 

A kiállításon bemutatott rendszer még csak prototípus volt. A CSI csatolófelületre illeszkedő 1080p-s kamera szállítása várhatóan a következő év elején kezdődik meg, az újdonság ajánlott végfelhasználói ára pedig 25 dollár lesz.

Jön a Minecraft: Pi edition

Emellett egyéb jó hír is érkezett: hamarosan elérhetővé válik a Minecraft Pi edition névre keresztelt kiadása, ami a népszerű játék Raspberry Pi-s átirata. Az ambiciózus, programnyelveket is ismerő játékosok számára további jó hír, hogy az átirat néhány programnyelv támogatásával érkezik, így a hozzáértők saját igényeik és ötleteik alapján könnyedén módosíthatják a játékot – ha akarják.

A friss cím várhatóan napokon belül elérhetővé válik, méghozzá letöltés formájában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward